Lezers schrijven

Beestenkunst

Hartstikke leuk idee om levensgrote ‘kriebelbeestjes’ in het centrum te schilderen. Alhoewel, zou er iemand op enig moment bij stil hebben gestaan dat dit voor mensen met fobieën echt een gruwel is? Ik weet in ieder geval dat ik met mijn spinnenfobie de komende maanden niet meer langs het Stadhuis zal gaan. De foto van het kunstwerk in de krant geeft mij al de kriebels.

Iris Koning

Deelvoertuigen

Ik ben het volledig eens met Denmar (ADW 13-4) wat betreft Go Sharing. Ik zit gelukkig niet in een rolstoel maar stoor mij er wel aan dat ik regelmatig van de stoep af moet. Heb ook al gezien dat er twee midden op het fietspad stonden zodat de weg geblokkeerd was. Maar ja de gemeente Almere en handhaven. Er word veel op het stadhuisplein gefietst en in de Zoetelaarpassage en op stoepen. Er word zelfs als ik op de stoep loop gebeld of ik niet even op zij kan gaan. Ook in de passage bij Dirk van de Broek staan altijd fietsen terwijl het daar toch echt verboden is. Ik zie handhaving lopen en die bekeuren nooit. Maar we zijn wel goed in het rondrijden met een scanauto op de niet betalende automobilist te bekeuren. Er is dus nog maar een oplossing. Staat het in de weg gewoon om ver lopen. Ook mensen met een rollator of rolstoel hebben het recht zich vrij op de stoep te bewegen.

A.Stoeltie, Kruidenwijk

Deelvoertuigen (2)

Graag wil ik ook reageren op Denmar (ADW 13-4). Ik erger mij rot aan al die deelscooters en fietsen overal. Ik vind dat deze voertuigen op centrale stallingen moeten staan en daar na gebruik weer terug gezet moeten worden. Wat mensen ook vergeten is dat deze batterijen eigenlijk helemaal niet milieuvriendelijk zijn. Voor deze batterijen is Lithium nodig. Daar moeten vele natuurgebieden het voor ontgelden. Ze willen dit nu ook al in een prachtig gebied in Portugal gaan ontginnen. Schandalig. In Oslo hebben ze elektrische deelstepjes. Daar breek je je nek over al die neer gegooide dingen op de stoepen. Ik blijf erbij: Centrale stallingen waar je het ophaalt en na gebruik daar weer terug brengen. Zo blijven de woonwijken leefbaar.

Mevrouw Collette, Filmwijk