De speurtocht is officieel geopend. (Foto: aangeleverd)
De speurtocht is officieel geopend. (Foto: aangeleverd)

Groene Loper Speurtocht voor kinderen

STAD CENTRUM - Met het plaatsen van een QR-code bij een megagrote wesp op het Forum heeft wethouder Maaike Veeningen woensdagochtend de Groene Loper Speurtocht geopend.

Deze speurtocht, langs negen enorme ‘kriebelbeesten’ als een vlinder, bromvlieg en wesp, is de start van een reeks evenementen en activiteiten, die tot  9 oktober in Almere Centrum plaatsvinden. Zo moet de Floriade ook een feest voor inwoners en bezoekers aan Almere Centrum. 

Kriebelbeesten

Negen grote kriebelbeesten vormen tot en met donderdag 12 mei een route door het centrum van de stad. Bij VVV Almere aan de Diagonaal 199 is een speurtocht af te halen met leuke weetjes en vragen over de kriebelbeesten, ontwikkeld door Stad & Natuur. 

Samenwerking

“Dit Floriadejaar heeft ervoor gezorgd dat partijen als de OVSA, Gemeente Almere, Almere City Marketing, culturele partners en andere bedrijven in Almere de samenwerking hebben gezocht om een geweldig evenementenprogramma in Almere Centrum neer te zetten. De Groene Loper Speurtocht is de aftrap van deze samenwerking,” zei Maaike Veeningen bij de opening. Ook Martin Ort van OVSA is tevreden. “Tijdens de 180 dagen dat de Expo duurt, is het ook in Almere Centrum feest. Ik ben er trots op dat we samen met zoveel partijen in de stad een mooi programma hebben neergezet.”