De nieuwe gastheren en -dames van  Landschap Nationaal Park Nieuw Land  (Foto: aangeleverd)
De nieuwe gastheren en -dames van Landschap Nationaal Park Nieuw Land (Foto: aangeleverd)

Provincie Flevoland 21 gastheren- en gastvrouwen rijker

FLEVOLAND - 21 ondernemers uit Lelystad en Almere mogen zich sinds vorige week 'Gastheer of Gastvrouw van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land' noemen. Een bijzondere titel die de ondernemers in en rondom dit gebied dragen na het afronden van de Gastheerschapscursus van IVN Natuureducatie.

De laatste cursusdag begon met een veldexcursie onder begeleiding van boswachter Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer door de Oostvaardersplassen. Vervolgens werd het programma feestelijk afgesloten en ontvingen de horeca- en recreatieondernemers hun certificaat en gevelbordje uit handen van Ben Huisman, directeur Het Flevo-landschap en Joline de Weerdt, regiodirecteur IVN Natuureducatie regio Oost.

Aftrap

In oktober 2021 werd de aftrap gegeven voor de eerste editie van Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land. De ondernemers maakten in drie bijeenkomsten kennis met elkaar en de bijzondere natuur van het gebied. Ze leerden alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in hun omgeving en hoe deze beleving over te brengen naar hun gasten.

Gastheer of –vrouw worden

Aansluiten bij dit Gastheren en –vrouwen netwerk van Nationaal Park Nieuw Land? In september 2022 start de tweede editie. Alle organisaties in en rondom Nationaal Park Nieuw Land kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan via www.ivn.nl