Criminele organisatie opgerold

ALMERE - Rechercheurs van de districtsrecherche IJsselland hebben de afgelopen maanden in samenwerking met diverse overheidspartners in binnen- en buitenland een criminele organisatie opgerold. Daarbij is ook een bedrijfspand en woning in Almere doorzocht.

Die organisatie verscheepte met containers fruit en teakhout als deklading, verdovende middelen naar Europa. De opbrengst van het onderzoek: 21 verdachten en kilo’s harddrugs met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Daarnaast is er beslag gelegd op crimineel verdiend vermogen: auto’s en voor tienduizenden euro’s aan cryptovaluta en contant geld. Ook voorwerpen met een hoge waarde zoals sieraden/ horloges.
In totaal zijn er in vijf maanden tijd 21 verdachten aangehouden. Daarbij gaat het om twee vrouwen en negentien mannen in de leeftijd variërend van 23 tot 59 jaar De aanhoudingen vonden plaats in de provincies Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en op Aruba.
De politie heeft hierbij een grote criminele organisatie ontmanteld en een einde gemaakt aan de grootschalige in- en export van verdovende middelen.