Cliënten aan het werk in de nieuwe bakkerij. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Cliënten aan het werk in de nieuwe bakkerij. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Zorgbakkerij Almere gaat van start met dagbesteding in Oosterwold

OOSTERWOLD – Zorgbakkerij Almere heeft een nieuwe locatie in Oosterwold. “We zijn nog niet volledig open, want er moet nog wel het een en ander gebeuren. Maar de dagbestedingsactiviteiten zijn van start gegaan”, vertelt Mettin Bildirici van Zorgbakkerij Almere.

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt sinds oktober 2018 arbeidsmatige dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In de afgelopen jaren is toegewerkt naar uitbreiding. Naast het huidige bakkerswerk komen er nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij op de nieuwe locatie in Oosterwold. Zo komt er een café met een theetuin, waar mensen het zelfgebakken brood, gebak of een versbereid schepijsje kunnen komen proeven. Een andere activiteit is de Tuingroep die in het voedselbos gaat werken, dat momenteel wordt aangeplant. "Ook bieden we in onze Variagroep belevingsgerichte dagbesteding. De belevingsgerichte dagbesteding wordt binnen een vaste dagstructuur aangeboden. We bakken of koken elke dag met deze groep, ook doen we creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen, huishoudelijk activiteiten als schoonmaken, strijken en lunches klaarmaken", vertelt Mettin.

Vrijwilligers gezocht

Er zijn nog plekken vrij in de dagbesteding. Wie interesse heeft kan contact opnemen. Zorgbakkerij Almere kan ook nog nieuwe vrijwilligers gebruiken, onder andere voor de aanleg en het onderhoud van het in opbouw zijnde voedselbos. Ook is de Zorgbakkerij nog op zoek naar chauffeurs die cliënten ’s morgens kunnen ophalen en ’s middags weer naar huis kunnen brengen. Belangstellenden kunnen contact opnemen via 06- 83 95 51 09? of info@zorgbakkerijalmere.nl. 

Kijk voor meer informatie over Zorgbakkerij Almere en de nieuwbouw op www.zorgbakkerijalmere.nl.