(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Open dag 21 april

ROC van Flevoland werft nieuwe studenten op bijzondere manier

ALMERE - Het is een landelijke trend: het aantal jongeren dat de open dagen bezoekt voor een vervolgopleiding is dalende. Corona heeft deze daling nog eens versterkt in de afgelopen jaren. De scholen MBO College Almere en MBO College Poort bedachten daarom een ludieke actie om scholieren aan te sporen om 21 april naar de open dag te komen.

Annika van der Lee, opleidingsmanager Leisure & Hospitality, van MBO College Poort legt het waarom van deze actie uit: “Zo’n open dag is een uitgelezen manier om de sfeer op school te proeven, maar ook om eens een praatje te maken met studenten en docenten en hen al je vragen te stellen. We denken dat dit helpt om de juiste studiekeuze te maken en met een fijn gevoel uit te kijken naar de nieuwe opleiding. We willen graag van de leerlingen in het voortgezet onderwijs horen hoe ze zich voorbereiden op hun vervolgopleiding en hoe wij hier het beste op aan kunnen sluiten. Dus wij hadden bedacht om de leerlingen op hun huidige middelbare school op te zoeken.”

Op 13, 14 en 16 april trok er daarom een Volkswagenbusje vol studenten van het ROC van Flevoland naar een aantal middelbare scholen en sportverenigingen in Almere. Uit het busje kwamen niet alleen de studenten, maar ook een dj die op het plein voor de school voor wat reuring zorgde. De studenten spraken de leerlingen aan en alle eindexamenkandidaten kregen een gadget met hieraan een uitnodiging om op donderdag 21 april naar de open dag te komen. 

‘We hopen dat we de eindexamenkandidaten enthousiast hebben gemaakt en zien ze heel graag verschijnen op onze open dag”, zegt Van der Lee. Hier kunnen ze meer informatie krijgen over onze opleidingen, de begeleiding en manier van onderwijs. “Maar we vertellen ze natuurlijk ook graag meer over onze nieuwe opleidingen en activiteiten. De deuren van onze colleges in Almere staan op donderdag 21 april open van 16.00 tot 20.00 uur."

Check de website voor meer informatie en om je aan te melden: www.rocvf.nl