Journalist Sander Koenen en astronaut André Kuipers. (Foto: Diederik van der Laan)
Journalist Sander Koenen en astronaut André Kuipers. (Foto: Diederik van der Laan)

André Kuipers komt naar Almere met Space Academy

ALMERE - Altijd al willen weten hoe je slaapt, eet of naar de wc gaat in de ruimte? Astronaut André Kuipers komt op zondagmiddag 15 mei naar Kunstlinie Almere met zijn Space Academy. Samen met journalist Sander Koenen neemt hij jong en oud mee op een reis naar de ruimte. 

Space Academy is een familieshow vol spannende astronautenverhalen en experimenten. Maar het is óók een verhaal met een boodschap. André Kuipers weet uit eigen ervaring hoe het is om naar de ruimte te reizen en de aarde vanaf daar te zien. Daarover vertelt hij ook graag. Zijn succesvolle Theatercollege trok volle zalen en de eerste Space Academy-shows werden druk bezocht. Nu keert hij opnieuw terug in het theater met een show die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en hun familie.

'Ruimtevlucht heeft iets magisch'

"Ik verwacht dat we weer ongelooflijk veel plezier gaan beleven met de kinderen",  aldus André. "Een ruimtevlucht heeft iets magisch. Dat past natuurlijk heel goed bij het theater. De spanning van een lancering, de magie van zweven, de schoonheid van het noorderlicht, de bliksem en de aarde bij nacht; dat hebben we allemaal in de voorstelling verwerkt. Met deze reis laten we het publiek van buitenaf kijken naar hun eigen planeet. Dan begrijp je beter dat we onderdeel zijn van iets veel groters en hoe mooi en uniek onze eigen aarde eigenlijk is. Dat gevoel heb ik gehad in de ruimte. En dat is het gevoel dat ik wil overbrengen." 

Live experimenten

De interactieve show zit vol uniek ruimtevaartmateriaal. Met de mooiste videobeelden en live experimenten waant het publiek zich voor even een astronaut. André en Sander nemen het publiek mee op reis langs de planeten, waarbij zij op een speelse manier laten zien hoe fascinerend wetenschap en techniek zijn. De kinderen uit het publiek zullen een belangrijke rol vervullen tijdens de voorstelling. Ze krijgen niet alleen te zien hoe het is om astronaut te zijn, ze ervaren het ook. Zo ontdekken ze hoe een raketlancering voelt, hoe je slaapt, sport en eet in de ruimte en hoe het is om te zweven. Tot slot beantwoordt André Kuipers ook vragen van kinderen.

Winactie voor lezers

Almere DEZE WEEK geeft 5x2 kaarten weg voor de show in Almere. Daarnaast verloten wij 5 exemplaren van de boeken 'Kun je gamen in de ruimte?' en 'Hoe word ik astronaut'. Wil jij kans maken op 2 vrijkaarten of een van de boeken? Stuur voor maandag 2 mei een mail met motivatie naar lezersactie@almeredezeweek.nl. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Meer informatie: spaceacademy.nl en kunstlinie.nl.

Journalist Sander Koenen en astronaut André Kuipers. (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)
Sander Koenen en André Kuipers. (Foto: Diederik van der Laan)