Nieuwe activiteiten Parkhuys

ALMERE - Parkhuys Almere biedt aan iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker nieuwe activiteiten aan.

Ontspannen en bewust worden met Yoga

Kundalini Yoga is een actieve vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is. Het wordt ook wel de yoga van het bewust worden genoemd. Het is een zowel actieve als zachte vorm van yoga met elementen als lichaamsoefeningen, ademhaling, mantra, meditatie en ontspanning. Tijdens de lessen werk je vanuit je eigen mogelijkheden met respect voor je eigen lichaam. Het tempo en de lengte van de oefening zijn hierop afgestemd. Gasten zijn welkom op donderdag in de even weken van 11.00 tot 12.00 uur.

Privé Zwemmen

Heb je behoefte aan het voorzichtig opbouwen van je conditie nadat je ziek bent of bent geweest? Dan is zwemmen een uitstekende mogelijkheid. Bewegen in het water werkt heerlijk ontspannend. Je voelt je vrij en heb minder last van beperkingen. Je kan de belasting van je spieren nauwkeurig en naar eigen goeddunken doseren en hoeft daardoor niet bang te zijn voor overbelasting of blessures. Zo versterk je stukje bij beetje je conditie en krijgt je lichaam een positieve stimulans. Het Parkhuys organiseert een wekelijks zwemuur, op donderdag van 12.30 tot 13.30 uur in het Medisch Revalidatiecentrum Merem, Hospitaalweg 1.

Ontspannen met Klankschalen

Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend. De klank en trilling van de klankschalen werken diep in op je lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trillingen en frequentie herstellen. Dit verlicht lichamelijke en geestelijke klachten. Het geluid van een klankschaal beïnvloedt de hersengolven op een positieve en evenwichtige manier en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Zo bevorderen klankschalen diepe ontspanning en subtiele maar soms diepgaande helende effecten. Parkhuys biedt deze activiteit op maandag in de even weken van 10.30 tot 12.00 uur.

Aanmelden

Nieuwsgierig naar deze activiteiten? Aanmelden kan bij Yvonne Ferwerda via email, secretariaat@parkhuysalmere.nl of bel naar 036 5354444. De eigen bijdrage voor deze activiteiten zijn € 5,- per keer. Voor andere activiteiten kunt u terecht op onze website www.parkhuysalmere.nl