(Foto:Jarrik Bijsterbosch Photography)
(Foto:Jarrik Bijsterbosch Photography)

Sporttopper van de Toekomst: voetbaltalent Tristan Kuijsten

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek “Toppers van de Toekomst” in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: voetbaltalent Tristan Kuijsten.

Voetbal zit in de familie. Tristan Kuijsten is ermee opgegroeid en was van jongs af aan altijd al met een bal in de weer. Inmiddels voetbalt het 17-jarige talent al zo’n 13 jaar en ziet hij voetbal niet als een onderdeel van zijn leven, maar juist als zijn hele leven. Tristan traint op maandag t/m vrijdag op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Op zaterdag speelt hij vaak een wedstrijd. Hij wilde graag weer geselecteerd worden voor oranje o17 en dat is gelukt! Hij heeft zich hiermee geplaatst voor het EK in Israël. Zijn team speelt de eerste wedstrijd op 16 mei tegen Bulgarije.

Discipline

School en sport combineren gaat Tristan goed af. Hij zit in havo 5 op het Echnaton in Almere en kan lessen die hij mist door trainingen, inhalen of terugvinden op internet. Het voetbaltalent moet voor zijn sport wel veel doen en laten. Zo kan hij na schooltijd niet afspreken met vrienden omdat hij moet trainen. Ook naar feestjes gaan of stappen kan hij niet combineren met zijn trainingsschema. Gelukkig staan zijn vrienden achter hem. “Ze zijn trots op me dat ik de discipline kan opbrengen om elke dag hard te werken om mijn droom en doel te bereiken”, aldus Tristan.

Contract AZ

Het mooiste wat Tristan tot nu toe heeft meegemaakt is het tekenen van zijn eerste contract voor AZ op 16-jarige leeftijd. Zijn grootste droom is het EK en WK winnen met het Nederlands elftal en de Champions League winnen. Hij heeft het betaald voetbal al even mogen proeven. Tristan: “Ik mocht aansluiten bij Jong Ajax – Jong AZ op de bank. Dit was een mooi moment omdat ik normaal gesproken in de leeftijdscategorie van o17 speel. Ik ben elke dag bezig mijn grenzen te verleggen en mijzelf te verbeteren om mijn doel te behalen.”