De winkel van Smikky 30 jaar geleden.
De winkel van Smikky 30 jaar geleden.

Chocolaterie Smikky 30 jaar in Almere Buiten

BUITEN - Chocolatierie  Smikky, een begrip in Almere en omstreken, is alweer 30 jaar gevestigd aan het Noordeinde in Almere Buiten. Deze mijlpaal wordt gevierd met een feestelijke week vol verrassingen.

Smikky is in 1987 op het Stationsplein gestart door de helaas inmiddels overleden Frans van Beek. Na vier jaar besloot hij uit te breiden en dat wilde hij samen doen met een compagnon. Dat werd Martin Wijnberg, die toen ook veel ervaring had in deze branche en ook al wat bekendheid in Almere op de markt had opgebouwd.

Na enkele jaren hebben Martin en zijn vrouw Sandra het hele imperium over genomen, maar dit bleek toch iets teveel van het goede. Daarom besloten zij destijds alleen in Almere Buiten verder te gaan. En daar is Chocolaterie Smikky nu nog de enige in Almere.

Feestweek

“In de tweede week van mei zitten wij 30 jaar op deze locatie”, vertellen Martin en Sandra. “Wij hebben ons hoofd boven water kunnen houden, omdat we hebben gestreefd een winkel te runnen waar een ieder zich thuis voelt. Klantvriendelijkheid, goede service en een constante kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij willen alle mensen in Almere en omstreken die bij ons hebben gekocht bedanken die deze 30 jaar hebben mogelijk hebben gemaakt. Daarom gaan we er van 9 mei tot en met 14 mei een feestelijke week van maken met leuke verrassingen, zoals dat hoort bij een verjaardag. Zie ook onze advertentie op deze pagina.”

Martin en Sandra Wijnberg vieren het 30-jarig bestaan van Smikky in Buiten. (Foto: Fred Rotgans)