Lezers schrijven

Wachttijden grofvuil

Ik las in Almere Deze week een artikel over wachttijden bij grofvuil met als gevolg, afvaldumpingen. Daarnaast ook, dat de gemeente niet reageert op jullie verzoek om te reageren op het artikel. Dat de gemeente niet reageert, komt mij helaas heel bekend voor. Op 14-02-2022 deed ik via de App BuitenBeter een melding over zwerfvuil. Omdat op 20-03-2022 het zwerfvuil nog niet was opgeruimd, heb ik middels een mail aan de gemeente gevraagd, of het wel wordt opgeruimd en zo ja wanneer en zo niet, waarom niet. Ook vandaag (27-04-2022) heb ik geconstateerd, dat het nog steeds niet is opgeruimd. Heel ergerlijk, maar ja, er wordt niet in ieder geval onvoldoende geluisterd naar hun inwoners, want: Jullie begrijpen het al, de gemeente negeert het bericht, neemt zich niet de moeite om te reageren, laat staan: dat zij actie onderneemt om het zwerfvuil op te laten ruimen. Ook het contact op 30-03-2022 met de wijkregisseur heeft inzake het zwerfvuil geen positief resultaat opgeleverd. Het is triest te moeten constateren, dat de gemeente een mond vol heeft over een groene stad, milieu en andere zaken, maar echte daden daar ontbreekt het helaas aan.

Rien Peters

Wachttijden grofvuil (2)

Dus mevrouw Ras besluit haar huis eens flink op te ruimen. Heerlijk zo'n opgeruimd huis. Maar dan is de troep van mevrouw Ras niet meer haar troep, nee ineens is de troep van de gemeente en moet ze wel een maand (!) wachten tot het, GRATIS, opgehaald wordt. Bij mijn weten loopt een maand van 26 april tot 26 mei en niet tot 16 mei en bovendien mag mevrouw Ras blij zijn dat de gemeente deze dienst gratis aanbiedt. Mevrouw kan natuurlijk ook een  auto regelen en het zelf naar een afvalperron brengen. Afvaldumpingen komen door een asociale instelling van mensen en niet door de gemeente.

H. Vooges, Stedenwijk Zuid

Waternomaden

Waternomaden blijven een probleem vormen, aldus de gemeente. De oplossing lijkt mij simpel: liggeld heffen voor iedere nacht dat je boot daar ligt. Net als in de jachthaven in Almere Haven. Als je daar je boot aanlegt, betaal je ook per nacht. En als je niet betaalt, zijn daar maatregelen voor.

Ingrid Maste

Klassieke muziek op Floriade

De Floriade gaat klassieke concerten geven op de zondagen. Mooi, en zo te zien een ambitieus programma als ik zie wie er mee gaat doen. Voor bepaalde musici willen wij als in muziek geïnteresseerde Almeerders graag nu al een plaats in de jaaragenda reserveren. En datzelfde geldt natuurlijk voor iedereen die in muziek belang stelt. In het algemeen een tip: geef daar ook in de media ruchtbaarheid aan, minstens in Almere Deze Week. Van het geweldige concert bijvoorbeeld door het beroemde Capella Amsterdam, was niemand van onze vrienden op de hoogte. Wij vonden het alleen toevallig op het laatste moment ergens aangekondigd in de kleine regeltjes van de nieuwsbrief. Dat kan en moet beter. Bovendien wist niemand in het publiek wat er gezongen werd. Kortom, mijn verzoek, namens iedereen die van klassieke muziek houdt: publiceer een jaarprogramma en zorg voor programma ’s van uitvoerenden en het gespeelde t.b.v. het publiek. Ook voor de Floriade zal dat twee voordelen hebben: extra bezoek Floriade en een volle tribune op de zondagen.

Brans Stassen

Geestelijke opvang mensen uit Oekraïne.

In ADW van 27/04 zien we wethouder Froukje de Jonge in een van de gebouwde slaapunits voor Oekraïense vluchtelingen. Er wordt in dit artikel gesproken over een ‘Team Oekraïne oorlogsvluchtelingen, dat de komst van deze mensen voorbereidt. Ook moeten er andere dingen geregeld worden. Velen zullen het met Froukje eens zijn dat Geestelijke ondersteuning belangrijk is. Vluchtelingen hebben nogal wat meegemaakt. Hoe kun je de Geestelijke opvang goed organiseren en niet slechts aan een ‘opvangteam Oekraïne’ overlaten? Een gevoel van onmacht is alom aanwezig. Natuurlijk zijn er tal van deskundigen, hulde voor wat al gedaan wordt, maar hoe komt de juiste informatieverstrekking bij 'de inwoners van Almere? Ik ben er van overtuigd dat velen graag willen helpen, maar hoe en op welke wijze? Afgelopen week vroegen mensen mij waar zij hun bijdragen aan goederen kunnen brengen. Mijn antwoord was: “In Wijkcentra, Maatschappelijke Instellingen, Kerken en het Leger des Heils ‘Klankbord, Muziekwijk”. Het feit dat er daarover onduidelijkheid is, verontrust mij. Structureel helpen, gedreven vanuit ‘Liefde en bewogenheid vraagt om een andersoortige aanpak, maar welke? 

Jo Bosma