Dominique Vleeshouwers. (Foto: Roy Overdijk)
Dominique Vleeshouwers. (Foto: Roy Overdijk)

Dominique Vleeshouwers speelt Six Japanese Gardens

HAVEN - Zaterdagavond 7 mei speelt de bekende slagwerker Dominique Vleeshouwers werk van de Finse componist Kaija Saariaho bij Goede Rede Concerten. Het stuk ‘Six Japanese Gardens’ is geschreven voor percussie en electronics en is geïnspireerd op de Japanse tuinen in Kyoto. Aanvang 20.00 uur.

Slagwerker Dominique Vleeshouwers studeerde in 2013 cum laude af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten en heeft daarna zijn master gehaald aan het conservatorium. In 2020 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die er aan jonge klassieke musici wordt toegekend. Zijn spel is virtuoos en theatraal, maar kan ook intens en intiem zijn. Op 7 mei speelt hij het stuk Six Japanese Gardens en een aantal solostukken op marimba. Later in het jaar is hij ook op de Floriade te horen met een ander programma.

Programma

Six Japanese Gardens is geschreven door festivalcomponist Kaija Saariaho en is de muzikale interpretatie die Saaraiaho schreef na een bezoek aan de tuinen in Kyoto. Het stuk bestaat uit zes delen en vormde een bron van inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Marcel van Hoef. Hij maakte zes panelen en zijn werk is op video onderdeel van dit concert.

Carillonconcert

Voorafgaand aan het concert speelt stadsbeiaardier Gerda Peters om 19:15 uur op het carillon van de Goede Rede traditionele Japanse muziek en op Japanse tuinen en natuur geïnspireerde werken. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.