Marietta Petkova speelt zondag 8 mei op de Main Stage. (Foto: Mona Alikhah)
Marietta Petkova speelt zondag 8 mei op de Main Stage. (Foto: Mona Alikhah)

Zondagconcerten met klassieke muziek op Floriade

Uit

HORTUS - Op de Floriade kunnen bezoekers ook genieten van kunst en cultuur. Naast veel beeldende kunst staan er ook diverse live optredens op het programma. Zo is er iedere zondag klassieke muziek op de Main Stage. 

De concerten worden verzorgd door ensembles zoals Black Pencil, het Erasmus Trio en het Apollo Ensemble, koren zoals Cappella Amsterdam, orkesten zoals Amsterdam Baroque Orchestra en solisten zoals pianiste Marietta Petkova. Er is gekozen voor een mix van jonge talenten (finalisten uit concoursen), gevestigde talenten, hedendaagse en historische ensembles, talent uit de regio en nationaal bekend talent.

Komende zondag 8 mei geeft de Almeerse meesterpianiste Marietta Petkova om 11.30 uur een concert op de Floriade. Op 15 mei staat de Marinierskapel der Koninklijke Marine op het programma om 11.30 uur, op 22 mei speelt het Orkest Koninklijke Marechaussee  om 11.30 uur, gevolgd door het Gitaarorkest om 13.30 uur. Op 29 mei is een concert van het Apollo Ensemble om 11.30 uur.

Lunchconcerten

Op de Urban Stage op het foodplein zijn iedere dag lunchconcerten tussen 12.30 en 14.00 uur, met optredens van een koor, fanfare, harmonie, brassband of ander muziekgezelschap.

Meer informatie: www.floriade.com