Laat de kinderen tot mij komen. (Beeld: aangeleverd)
Laat de kinderen tot mij komen. (Beeld: aangeleverd)

Wandschildering Théodore Strawinsky in St. Bonifatiuskerk

MUZIEKWIJK - In de St. Bonifatiuskerk, die in 2021 is opgeleverd, hangt een 72 meter lang kunstwerk van de schilder Théodore Strawinsky, de zoon van de beroemde componist Strawinsky. 

Deze schilderingen zijn in 2008 van de wand gehaald in de Willibrordkerk in Almelo toen deze gesloopt werd. Dit was een kerk in de Bossche School-stijl en de St. Bonifatiuskerk is ook in deze stijl ontworpen, waardoor het werk goed tot zijn recht komt. 

Rondleidingen

Met regelmaat worden er rondleidingen in de kerk gegeven over de schilderingen en hun duiding. Wie nieuwsgierig is naar de achtergronden en de geschiedenis van dit kunstwerk, kan op de website http://theodorestrawinsky.nl de titels en beschrijvingen van de 25 scènes uit het leven van Jezus van Nazareth vinden.    

Een mogelijkheid is om op de eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur en elke derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de open kerk het kunstwerk te zien (dan zijn er geen rondleidingen). Daarnaast verzorgt de werkgroep Erfgoed Kunstwerk regelmatig rondleidingen. Via http://theodorestrawinsky.nl/reserveren kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een rondleiding met een opgeleide gids, die van alles kan vertellen over het kunstwerk. Deelname aan deze rondleiding kost 3 euro per persoon (gepast betalen aan de gids).