Robin Muyderman en Sherlon Senchi. (Foto: aangeleverd)
Robin Muyderman en Sherlon Senchi. (Foto: aangeleverd)

Almeers filmproject geeft lokaal talent een podium

ALMERE – Almeerders Robin Muyderman en Sherlon Senchi werken aan een eigen film, getiteld Korps 8. “Met dit filmproject voor en door Almeerders, willen wij onze thuisstad op de kaart zetten en jong Almeers talent een podium bieden”, vertellen zij. 

Door Petra Onderwater

Robin en Sherlon zijn beiden acteurs en weten uit ervaring hoe lastig het is om een rol te bemachtigen. "Toevallig liepen we allebei met het idee rond om een eigen film te gaan maken en onze ideeën bleken verrassend genoeg heel goed op elkaar aan te sluiten. Daarom besloten wij onze krachten te bundelen en er een gezamenlijk project van te maken”, vertelt Sherlon. Robin vult aan: “We willen hiermee ook jong talent de kans geven om te laten zien wat zij kunnen en om zich verder te ontwikkelen, zowel voor als achter de camera. Almere heeft namelijk nog zóveel onontdekt talent.”

Te popelen

De film gaat zich volledig afspelen in Almere en ook de cast en crew bestaan grotendeels uit Almeerders. “Wij werken samen met meerdere partijen om deze film te realiseren, waaronder Creative Artlabs Almere, Cultuurfonds Almere en de stichting Almere Film”, aldus Robin. “Achter de schermen wordt al twee jaar aan dit project gewerkt en we staan te popelen om nu echt van start te gaan. We hopen rond de zomer te starten met draaien.”

Drugszaak

Korps 8 wordt een actie/drama, waarvoor de filmmakers eerst een pilot gaan maken en daarna een volledige speelfilm. “Het verhaal gaat over politieagent Bram en verpleegster Nathalie, die sinds kort verloofd zijn. Terwijl de voorbereidingen voor hun verlovingsfeest in volle gang zijn, houdt een langlopende drugszaak Bram en zijn politiepartner Jessica al tijden bezig”, vertelt Robin. “Het is een zaak die breed wordt uitgemeten in de media en een mooie kans voor Bram om hogerop te komen. Maar dan duikt er iemand op uit zijn verleden, die het hem heel moeilijk maakt.” 

Gezocht

Robin en Sherlon hopen nog een aantal bekende Almeerders te kunnen strikken voor een rol in deze film.  “Verder zoeken we nog acteurs voor twee rollen, kunnen we nog een aantal figuranten gebruiken en zijn wij op zoek naar een gedreven production designer.” Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/korps8speelfilm. Bij interesse mail naar almerefilmproject@gmail.com.

Robin Muyderman en Sherlon Senchi. (Foto: aangeleverd)