Niña Weijers. (Foto: Fred Rotgans)
Niña Weijers. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Niña Weijers te gast bij Schrijvers on Stage in bibliotheek

ALMERE - Niña Weijers is woensdag 25 mei vanaf 19.45 uur te gast bij Schrijvers on Stage in de nieuwe bibliotheek in Stad.

Eind 2020 mocht Schrijvers on Stage (een samenwerking van literair genootschap EindigLaagland en de nieuwe bibliotheek) Niña Weijers ook al ontvangen. Zij verbleef toen als 'writer-in-residence' een halfjaar in Almere om in opdracht te werken aan een boek over de stad. Zij komt nu opnieuw naar Almere om geïnterviewd te worden door presentator Oscar Kocken.

Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. In mei 2014 verscheen haar debuutroman De consequenties, die werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015 en bekroond met de Anton Wachterprijs 2014. Vertalingen van haar romans verschenen in Duitsland, Frankrijk, Montenegro, Tsjechië en de VS. Haar nieuwste boek Zelf doen verscheen in maart 2022. Hierin probeert ze al schrijvend een route door het leven te vinden. Ze voedt een hond op, leert levenslessen van haar rijinstructeur, wordt dertiger, piekert over vals en oprecht sentiment. Kaarten zijn te koop via de nieuwe bibliotheek.