Poort-workshop bij StrandLAB Almere. (Foto: aangeleverd)
Poort-workshop bij StrandLAB Almere. (Foto: aangeleverd)

StrandLAB laat bewoners van Poort meedenken over hun wijk

POORT - StrandLAB, de creatieve werkplaats op het Almeerderstrand, roept bewoners van Poort op om mee te denken over hun wijk. Poortenaren kunnen meedoen aan de creatieve workshops van architect en stedelijk ontwerper Francesca Ranalli en multimediakunstenaar Jade Mandrake. Daarbij kunnen zij hun ervaringen delen over het wonen in Poort en samen werken aan een creatief advies voor de gemeente over de indeling van hun buurt.

Van mei tot juni gaan Jade en Francesca aan de slag bij StrandLAB met hun HUB-project. In dit project werken ze aan creatieve co-creatie met lokale gemeenschappen uit Almere Poort en New York City (NYC). Ze ontwikkelen een internationaal klankbord van buurtbewoners die meedenken over natuur en cultuur in hun omgeving. Dit doen ze door buurtbewoners in Almere Poort en The Bronx (New York City) actief te betrekken via workshops. Via een videoverbinding wisselen bewoners uit Poort ideeën en ervaringen uit met bewoners van The Bronx. 

In die workshops verzamelen de deelnemers verhalen en wensen over de buurt via gesprekken en creatieve opdrachten. Zo ontstaan er creatieve oplossingen voor de buurt, die aan het einde van de reeks workshops gepresenteerd worden aan de gemeente. Dat advies wordt geen rapport of lap tekst, maar gegoten in een eigen kunstwerk, een ontwerp, een geluidsopname, een podcast of een gedicht. 

Komende workshops in Atelier StrandLAB: 

-Vrijdag 13 mei, 13.00 tot 17.00 uur (gericht op alle leeftijden) en van 16.30 tot 18.30 uur (gericht op jongeren).
-Zaterdag 21 mei, 16.00 tot 17.00 uur (gericht op alle leeftijden).
-Vrijdag 3 juni, 13.00 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 18.30 uur (gericht op alle leeftijden).
-Zaterdag 4 juni, 16.00 tot 17.00 uur (gericht op alle leeftijden).

Op vrijdag 10 juni zijn er ook twee workshops in het Klokhuis: van 13.00 tot 16.00 uur (gericht op alle leeftijden) en van 16.30 tot 18.30 uur (gericht op jongeren). 

Op vrijdag 17 juni volgt tot slot van 15.30 tot 18.30 uur het presentatiemoment in Atelier StrandLAB.

Bewoners uit Poort die willen meedoen kunnen zich aan melden via kasper@strandlab-almere.nl..

Dit project vindt plaats in samenwerking met Aeres Hogeschool, De Schoor, UvA, Gemeente Almere, the Andrew Freedman House, de Isaac Roet Prize, en Centre for Urban Studies.