Afbeelding

Les Misérables komt naar Kunstlinie

Uit

ALMERE - Les Misérables keert terug naar Nederland en Kunstlinie is één van de theaters waar deze musicalklassieker te zien is. Les Misérables is van zaterdag 18 februari 2023 tot en met zaterdag 25 februari 2023 in Almere te zien, met een geheel nieuw decor en een sterrencast met onder andere Freek Bartels. De kaartverkoop is al gestart.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo. Het is een aangrijpend en tijdloos verhaal dat zich afspeelt in Frankrijk, in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Het eerste deel van de cast is bekendgemaakt: Milan van Waardenburg speelt Jean Valjean, Freek Bartels kruipt in de huid van Javert en Éponine wordt gespeeld door Vajèn van den Bosch. Verder spelen mee: Ellen Pieters als Madame Thénardier, Channah Hewitt als Fantine, Mark Roy Luykx als Enjolras en Sem Gerritsma als Cosette.

De voorstelling is volledig Nederlandstalig. Meer informatie en tickets via www.kunstlinie.nl/lesmiserables