Overlast van deelscooters

"De overlast van deelscooters GO neemt af", deelt GO optimistisch mee. Krijgen we wel een eerlijk beeld van onderneming GO, want alleen zij hebben er commercieel baat bij. Zijn de klachten naar de gemeente hierbij ook opgenomen. Wat vindt de gemeente hier eigenlijk van? Ik zie nog steeds verdwaalde of omgeduwde scooters door heel Almere heen. Ook zie ik vooral jongelui scheuren waar dat niet mag, zoals Esplanade, Lumièrepark Filmwijk, het winkelcentrum, op de stoepen. En de ellende is dat je ze niet hoort aankomen, gaat gegarandeerd een keer mis. En geen handhaving te bekennen. Verder vraag ik me af of elektrische deelscooters in deze enorme aantallen wel zo milieuvriendelijke zijn. De productie en reparatie van scooters kost enorm veel energie, nog los gezien van de korte levenscyclus, de gebruikte accu's, enzovoorts. GO zou zich misschien beter op deelfietsen kunnen richten, dát is pas echt milieuvriendelijk.

Ad Vinken

Immersive Art in Weerwater

De bevolking van Flevoland en met name Almere met een pilot paviljoen op de Floriade wordt klaargestoomd voor een museum voor Immersive Art, grote belevingskunstwerken. Het M. paviljoen blijft nog 5 jaar in de te bouwen woonwijk staan om dit te bewerkstelligen. Vorige week is het nieuwste kunstwerk geplaatst in het Weerwater aan de Esplanade kant, een gigantische pier steekt het water in met aan het eind een vierkant waarin een fontein drijft. Deze fontein werkt op de hartslag van de Flevolanders en Almeerders. Hoe hoger de hartslag hoe hoger de fontein .Wat schertst mijn verbazing, op het tekstbord bij het kunstwerk wordt vermeld dat dit werk er maar drie weken staat. Gemeente ga even een uurtje op de Esplanade zitten en zie hoeveel mensen de pier oplopen, gaan zitten aan het eind. Dit is wat de bedoeling is van Immersive Art, het geheel beleven. Mijn oproep is dit kunstwerk te laten staan tot eind Floriade of ten minste tot eind zomer, zodat elke Almeerder dit werk kan ervaren en beter in staat om het toekomstige museum te omarmen. De kosten hiervoor staan niet in verhouding tot de Floriade maar leveren wel begrip op voor ons toekomstige museum.

Mw. A. Osenga

Zwerfvuil

Al in januari van dit jaar vroeg ik de Raad om aandacht en aanpak van de stadreiniging. Het zwerfvuil loopt, in ieder geval in mijn wijk Parkwijk, de spuigaten uit. Daarnaast zijn er a-sociale burgers die overal maar afval dumpen. Met name de publieke plekken zoals; gezondheidscentra, NS Stations en winkelcentra zijn een probleem. Bij glasbakken worden straattegels en ander afval gedumpt. Soms rijdt er zomaar een busje de wijk in en dumpt afval op een hoek. In plaats met van start te gaan met een daadkrachtige aanpak voor dit probleem komen er extra belemmeringen voor de melding van dit soort problemen.
Als ik over straat loop en ik zie afvalproblemen dan pak ik mijn smartphone en gebruik de app Beter Buiten om een probleem snel en accuraat door te geven. Je kunt een foto nemen, GPS geeft de locatie en ik schrijf snel het probleem op. In 2021 heb ik zo 7 meldingen gedaan en in 2022 heb ik tot en met mei al 6 meldingen gedaan. Na mijn melding van 10 mei j.l. krijg ik van de gemeente antwoord dat men meldingen van Beter Buiten niet meer behandelen. Ik moet nu gebruik maken van een website van de gemeente Almere. Dit is vele malen omslachtiger en trager dan een app en doe ik dan ook pas als ik thuiskom.

Ruud Jansen

Floriade bewegwijzering

Dagelijks passeren wij op onze wandeling bij het Weerwater het punt waar het Pedersenpad overgaat in het Sturmeypad. Je ziet vanaf dit punt de Floriade al voor je en als je het Sturmeypad zou kunnen volgen is het nog slechts 1300 meter naar de ingang van de Floriade. Echter op dit punt is het fietspad volledig afgesloten en wij zien hier regelmatig fietsers die met een navigatiesysteem op weg naar de Floriade geen idee hebben hoe ze nu verder moeten. Ze moeten nu onder de A6 door en in totaal 4,5 kilometer omrijden via een fietspad aan de andere kant van de A6 om vervolgens pas bij het tweede viaduct ter hoogte van de McDonalds opnieuw de A6 over te steken en dan weer een heel stuk terug in de andere richting.
Omdat vanaf de afsluiting van het Sturmeypad nergens staat aangegeven welke route de fietsers moeten volgen om bij de ingang van de Floriade te komen moeten wij dagelijks fietsers de weg wijzen. Wij vinden het onbegrijpelijk dat bij een project dat meer dan 100 miljoen heeft gekost er blijkbaar geen geld meer over is om voor fietsers een duidelijke bewegwijzering te verzorgen.

Ben en Vera Rode Almere-Haven

GFT scheiden

Het Gft scheiden moet gaan veranderen van de gemeente. Voortaan mogen we alleen nog speciale zakjes met het Kiemplantlogo gebruiken. Ik weet niet wie dit bedacht heeft maar dit besluit mag nog weleens overdacht worden. De aangewezen zakjes beginnen n.l. al in de groenbak op te lossen waardoor de vuilnisbak stinkend smerig gaat worden en ook de stank die er na enige tijd uit de bak komt is niet te harden. Gaat de gemeente nu ook de bakkenwasser achter de vuilophaaldienst aan sturen? Of gaat de gemeente bewoners compenseren voor de abonnementskosten ca € 10,00 per keer schoonmaken? De in het verleden door mij afgesloten abonnementen op de bakkenwasser (3x) zijn nimmer volledig goed uitgevoerd. Steeds was er na enige tijd geen bakkenwasser meer te bekennen. Foetsie was dan het betaalde abonnementsgeld. Ik verdenk dat degene die dit bedacht heeft aandelen heeft bij een organisatie die bakken wast of een bedrijf die de plastic zakjes met het kiemplantlogo verkoopt.

Kick Landman