Afbeelding

Poort Sociaal - Tomatensoep Festival

POORT - Na het grote succes van het Tomatensoep Festival in de afgelopen jaren heeft de stichting Poort Sociaal vanwege de Coronapandemie helaas twee jaar geen festival kunnen organiseren. "Des te groter is onze vreugde dat we dit jaar weer los kunnen en daarbij gaan we nu nog professioneler te werk", aldus de organisatoren. "Het festival op zaterdag 25 juni wordt ook uitgebreid met een tweede podium voor Vizier, op het parkeerterrein aan de Duitslandstraat."

De Stichting Poort Sociaal richt zich met dit festival op de verbinding tussen mensen met en zonder beperking en Almeerders van alle culturen en religie. "We werken nu ook nauw samen met Stichting Art Culture, bekend van onder andere het Steigerfestival en het Groentesoepfestival in Almere Buiten. Daarom ook een nieuwe naam: Poort Sociaal-Tomatensoep Festival."

Met deze samenvoeging is er veel aandacht voor cultuur, duurzaamheid, en entertainment. De twee identieke podia in de Nederlandstraat en de Duitslandstraat worden in samenhang geprogrammeerd met veel afwisseling, dans en muziek. De verbinding tussen beide podia wordt gerealiseerd door vele marktkramen op de ventweg aan de Europalaan. Nieuw is ook de betrokkenheid en support van Almere City Marketing, de Rabobank en de dagbestedingen in Almere.

"Zaterdag 25 juni bruist Almere Poort met een fantastisch podiumprogramma, de succesvolle gratis Poortbrunch voor maximaal 500 Poortenaren, een uitgebreid Food en Beverage plein, een spectaculaire Kidsground, Lasergamen, Sport en spel demonstraties en natuurlijk een superleuke Creative market met vele kramen." Standhouders kunnen zich aanmelden via de website https://poortsociaal.nl. Bewoners van Poort kunnen zich opgeven voor de gratis Poortbrunch. Wees er snel bij want de organisatie verwacht een grote belangstelling en vol is vol.