Almeerse huisarts Srdana Markovic krijgt eretitel ‘Zonnetjes voor de Zorg’

PARKWIJK - De winnaars van de landelijke waarderingsactie voor zorg- en welzijnsmedewerkers ‘Zonnetje voor de Zorg’ van pensioenorganisatie PGGM&CO zijn bekend. Uit maar liefst 4200 nominaties voor Zonnetjes voor de Zorg, heeft een onafhankelijke jury op de Dag van de Zorg dé twaalf Zonnetjes voor de Zorg van Nederland gekozen. De Almeerse huisarts Srdana Markovic werd verkozen tot het Zonnetje voor de zorg.

Uit het enorme aantal nominaties voor Zonnetje voor de Zorg, koos een onafhankelijke jury na zorgvuldige afweging twaalf winnaars. Zij vielen extra op vanwege hun bijzondere bijdrage binnen zorg- en welzijn. Zoals huisarts Srdana Markovic uit Almere. “Srdana zet zich met hart en ziel in voor haar patiënten. Naast een enorme dosis empathie, geduld en liefde heeft ze ook nog chirurgische kwaliteiten die haar tot een top huisarts maken. Zij is daarnaast een onmisbare collega waar je op kunt rekenen", aldus een collega.
Srdana Markovic: "Ik ben heel blij met deze eretitel. Voor mij was het onverwacht, ik was totaal verrast. Als huisarts in het Gezondheidscentrum Parkwijk voel ik mij helemaal goed op mijn plek en doe ik mijn werk met heel veel plezier en passie voor het vak.”