Triathlon Vereniging Almere is weer klaar voor het nieuwe seizoen. (Foto: aangeleverd)
Triathlon Vereniging Almere is weer klaar voor het nieuwe seizoen. (Foto: aangeleverd)

Triatlonseizoen weer begonnen

ALMERE - Het triatlonseizoen is weer begonnen. Nu het buitenwater weer wat opgewarmd is, zwemmen veel leden van Triathlon Verenging Almere (TVA) in open water. Er wordt weliswaar het hele jaar door getraind in het zwembad, maar buiten zwemmen blijft bijzonder. Ook kan er weer lekker ’s avonds in het licht gefietst en hardgelopen worden.

Er zijn tegenwoordig veel triatlons in het land, maar voor TVA zijn thuiswedstrijden in Almere natuurlijk heel erg leuk. Op 28 mei doen veel leden mee met de Tri Almere, die dit jaar in Almere Haven plaatsvindt. De vereniging ziet ook bij het grote jaarlijkse evenement Challenge Almere–Amsterdam veel leden als deelnemer of als vrijwilliger.

Triathlon Vereniging Almere vereniging bestaat al vanaf 1984 en heeft met enthousiaste leden en trainers mooie prestaties laten zien. Naast individuele wedstrijden doet TVA mee aan de teamcompetities, waar tegen andere verenigingen in teamverband wordt gestreden door dames- en herenteams. 

Niet alle leden trainen bij TVA voor wedstrijden. Elk lid kan meedoen met zwem-, loop- en fietstrainingen op verschillende niveaus. Vaak starten nieuwe leden met ervaring in één discipline en ontwikkelen zich bij de vereniging verder in de andere onderdelen, maar ook jeugd zonder enige ervaring kan bij de vereniging terecht. De enige vereiste is dat een aspirant lid de borstcrawl beheerst. Snelheid en techniek is daarbij nog niet van belang.

Ben je ook geïnteresseerd in de triatlonsport en benieuwd of het iets voor je is? Je kunt gratis een maand op proef meetrainen bij TVA. Kijk op tvalmere.nl voor meer informatie.