Asia Harris won in Almere (Foto: aangeleverd)

Harris en Hapers winnen PSA Squash Almere

FBK SPORTPARK -  De Engelse Asia Harris en Joeri Hapers uit BelgiĆ« hebben het PSA Squash Almere gewonnen.

Met twintig buitenlandse spelers en speelsters was toernooi sterk bezet. De wedstrijd maakt deel uit van de Squashlife tour. Een reeks van grote toernooien in Nederland met naast alle categorieĆ«n, dus ook professionele categorie. Een PSA (prof) Satellite telt mee voor de wereldranking en zijn in principe de kweekvijver toernooien voor de beginnend professionele spelers. Echter ook voor de oudere profs die nog ambitie hebben om de magisch top 100 grens  willen slechten. Bij de dames won de pas 17-jarige Asia Harris uit Engeland. Een leuke talentvolle speelster met een imposante fysiek. Zij won in de halve finale van de Nederlandse Julliete Permentier met 3-0 en in de finale was zij te sterk voor haar landgenote Kiera Marshall. De derde plek was voor Julliete Permentier door de Koreaanse Shin Yujin met 3-1 te verslaan. De plate werd knap  gewonnen door de pas 14-jarige Renske Huntelaar.

Mannen

Bij de mannen werd de titel gewonnen door Joeri Hapers. De sympathieke Belg doet vaak mee aan de Squashlife tour en won zijn tweede SLT PSA titel.  Op de weg naar het kampioenschap versloeg hij de Engelsman Rich King, de Nederlander Stan Al en in de halve finale zijn landgenoot Lowie Delbeke. In de finale trof hij de spanjaard Nilo Vidal en na een zware eerste game was het verzet gebroken en won hij de finale met 3-0. De Belg Lowie Delbeke werd derde door de Tjech Petr Nohel te verslaan.  De plate werd gewonnen door de Roemeen Radu Pena.