Standaard rijker uitgerust. (Foto: Volvo)
Standaard rijker uitgerust. (Foto: Volvo)

Volvo's productaanbod in 2022

ALMERE - Volvo vereenvoudigt het gamma voor modeljaar 2022. Dit doet het automerk met nieuwe uitvoeringen, uitsluitend elektrische versies van de XC60 en XC90 én kleine updates voor de V60 en XC40.

De bekende uitvoeringen Momentum, Inscription en R-Design komen te vervallen. De nieuwe uitvoeringen Essential, Core, Plus en Ultimate zijn standaard rijker uitgerust. De benzinevarianten van de Volvo XC60 en XC90 zijn niet langer leverbaar. Voortaan zijn uitsluitend de 'Recharge'-modellen (plug in hybride en elektrische versies) verkrijgbaar. 

Vervallen

De Volvo V90 Cross Country komt door deze strategie volledig te vervallen. De stationcar V60 blijft voorlopig wel verkrijgbaar met benzine-aandrijflijn. Deze wagen krijgt net als de SUV XC40 een kleine update met nieuw front. Ook de achterbumper van de V60 is aangepast, met de uitlaten uit het zicht. Voortaan zijn de meeste Volvo-modellen, waaronder de V60, standaard voorzien van het Android-infotainmentsysteem dat Google-functies biedt, evenals geavanceerde rijhulpsystemen. Tot slot heeft Volvo de prijzen van de plug-in hybride V60 en XC40 aangescherpt.