In dit groene decor zijn dagelijks kunstenaars aan het werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)
In dit groene decor zijn dagelijks kunstenaars aan het werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Corrosia Expo getransformeerd tot indoor tuincentrum

HAVEN - Corrosia Expo heeft vorige week de deuren weer geopend. De exporuimte is gedurende de Floriade getransformeerd tot een indoor tuincentrum waar dagelijks kunstenaars aan het werk zijn. "Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken en de kunstenaars input te geven, maar ook om plantjes en tuinaarde te kopen", vertelt decorontwerpster Trudie Hekman die De Kwekerij heeft ingericht.

Naast rekken vol groen en de geur van verse aarde, zal De Kwekerij een rijke voedingsbodem zijn voor kunstenaars. "Ik ben bij hoveniers en kwekerijen langs geweest om mij te verdiepen in verschillende plantensoorten", vertelt Hekman. "In hun werk gaan de kunstenaars zich verhouden tot het groen, de stad en de mensen die hier wonen. Het zijn totaal verschillende kunstenaars die elk hun eigen discipline hebben. Dus er is steeds weer iets anders te zien."

Atelier AM

Corrosia organiseert deze artist in residence in samenwerking met Atelier AM. Tien beeldend kunstenaars laten zich de komende vijf maanden inspireren in deze groene werkplaats, met de stad Almere of de Floriade als uitgangspunt. De deelnemende kunstenaars zijn allen recentelijk afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies, en bieden het publiek tijdens de tentoonstelling een kijkje in de keuken. De eerste kunstenaars zijn vorige week gestart.

Publieke programma's

Naast de tentoonstelling maakt Atelier AM samen met de kunstenaars vier publieke programma's, verspreid door Almere. Dit doen ze in samenwerking met culturele partners zoals Land Art Flevoland, StrandLAB, De Nieuwe Bibliotheek en M.

Meer informatie: www.cultureelcentrumcorrosia.nl/extra/expo