Met een duurzame huurboot varen op het Weerwater. (Foto: aangeleverd)
Met een duurzame huurboot varen op het Weerwater. (Foto: aangeleverd)

Advertorial

Opening eerste duurzame bootverhuur Almere

STAD CENTRUM - Op vrijdag 27 mei wordt aan de Esplanade de eerste volledig elektrische bootverhuur locatie geopend door wethouder Maaike Veeningen. Met de opening wordt het startschot gegeven voor deze nieuwe verhuurlocatie aan het Weerwater.

Deze zomer kun je genieten op een verhuurbootje en ontdek je zelf de stad vanaf het water. Met de elektrische boten wordt het Esplanadeplein weer verder aangekleed en biedt het steeds meer activiteiten aan het Weerwater. Zowel voor dit Floriadejaar als de komende jaren, bieden de boten de stad steeds meer mogelijkheden voor toeristen om Almere te ontdekken.

De locatie is een uitbreiding van Sloepverhuur Almere, die in 2020 begonnen met bootverhuur in de Noorderplassen-West. Daar liggen ook elektrische boten, maar ook nog een aantal met een benzinemotor. De boten in de stad varen op stroom en zijn daarmee niet alleen duurzaam, maar ook helemaal stil. Zonder uitlaatgassen of ronkende motor geniet je van de stad en natuur van Almere.

Zelf ontdekken hoe zo’n elektrische boot vaart? Ga naar www.sloepverhuuralmere.nl en boek een sloep voor een mooie zomerse dag.

.