Binnenhaven

Uw weekblad blijft maar positieve artikelen schrijven over Binnenhaven wie betaald al die gratis reclame? Binnenhaven is een spijtzwam in De Werven. Binnenhaven verstikt zich in bestemmingsplan De Werven; Binnenhaven = compact bouwen = verstikking = vernietiging snippergroen; Binnenhaven = 90 woningen, 100 auto's, 270 vuilcontainers, 50 poepende honden, 50 m3 grofvuil per week, klimaatopwarming; Binnenhaven is nog meer verkeer van postorderbedrijven en verhuiswagens en aanloop; Binnenhaven is de voorloper van betaald parkeren, c.q. autoverbod in Haven; Binnenhaven overschrijdt de bouwcontouren van het voormalig zwembad met 200 %; Binnenhaven annexeert groen en verblijfsgebieden; De gemeente weet allang dat dit plan de ijskast in kan en moet, maar wil de woningzoekenden niet voor het hoofd stoten. Dit weekblad moet woningzoekenden geen ijdele hoop geven en de zwarte piet telkens bij de gemeente leggen. Op Wolderwijd is genoeg ruimte voor dit soort experimenten; Bestaande bewoners Parkwerf worden geframed als intolerant, maar wat is er verkeerd aan om tegen het groen aan te wonen.

P.A.H. Busing, Parkwerf

Parkeerkosten

Ik was gisteren in het Flevoziekenhuis en hoorde de zorgmedewerkster over de parkeerkosten.Is het niet een schande dat dit nog steeds niet geregeld is dat onze zorgmedewerkers die we zo hard nodig hebben gratis kunnen parkeren? Nu loopt personeel weg vanwege hoge parkeerkosten,en ga niet zeggen kom op de fiets als je buiten Almere woont want deze mensen hebben ook nachtdiensten. Gemeente of ziekenhuisbestuur ga iets regelen voor deze mensen om het ziekenhuis goed draaiende te houden.

Ingrid Schoumans

Luisterlijn

Het artikel in ADW van 18 mei jl. over het werven en selecteren van nieuwe vrijwilligers Luisterlijn heeft mijn aandacht. Het zegt mij genoeg als je leest dat het aantal mensen dat ‘een luisterend oor zoekt’ toeneemt. De oproep voor vrijwilligers is belangrijk en urgent. Ik hoop dat er veel aanmeldingen komen op 23 mei bij de informatiebijeenkomst. Gelijktijdig is het hyper-individualisme toegenomen en is de saamhorigheid niet altijd optimaal aanwezig. Doorgevoerde Financiële bezuinigingen bij essentiële hulp- en ondersteuningsorganisaties zijn deel van de eenzaamheidsfactoren van mensen die roepen; ‘Ik heb geen mens die naar mij luistert op het moment dat ik dat nodig heb’. Gelukkig zijn er tal van gemotiveerde vrijwilligers die zich volledig inzetten om te luisteren naar Anderen en, zo mogelijk, verder hulp en ondersteuning te bieden. Hoe kunnen wij ‘de samenleving’ effectiever inrichten zodat we niet uitsluitend afhankelijk zijn van vrijwilligers. Voorlopig zullen de vrijwilligers gewaardeerd en toegerust worden. Vorming, Opleiding en Training is het minste wat wij kunnen doen en daar zijn voldoende financiële middelen en blijvende ondersteuning voor nodig. De nieuwe politieke formatie zal zich, meer dan ooit, over dit Item moeten buigen en zorgen voor een Effectief beleid en uitvoering daarvan. 

Jo Bosma

Participatie

Waterstate is nieuwbouwproject en betreft een prima seniorencomplex welke gebouwd gaat worden in de Waterwijk, in eerste instantie bestemd voor de mensen uit de Waterwijk. Op zich niks mis mee, echter de gemeente heeft al 3 jaar lang “vergeten” te participeren. Natuurlijk excuses, gesprekken, excuses, boze bewoners, vergeetachtig, leugens, etc. etc. Deze (excuus) werkwijze van de gemeente wordt enorm vaak toegepast. Maar goed, we gaan eindelijk bouwen, veel gesprekken gevoerd met de heren bouwers, gemeente en de gemeentelijke toezichthouder. Een belangrijk punt was de geluidsoverlast en dan met de name de eventuele overschrijding. Waterstate wordt gebouwd naast een kinderverblijf en tegenover een bedrijf. De heren gaven aan dat het geen probleem zou zijn en namen maatregelen om binnen de normen te blijven. Je hoopt dat je mensen kunt vertrouwen en je moet uitgaan van het goede. Een naïeve gedachte. Echter tot mijn volle verbazing (misschien ook wel niet) kwam er op zaterdag 13 mei een melding uit het gemeenteblad van Almere. Daarin werd een ontheffing geluidsoverlast voor het project Waterstate aangevraagd. Je kunt en mag als bewoner binnen zes weken na 13 mei, bezwaar indienen. Dit is vooraf, nooit tijdens de gesprekken met de heren besproken, waarschijnlijk vergeten. De heipalen zijn er gewoon vanaf 16 mei in geslagen. De gemeentelijke toezichthouder, die maandag 16 mei langskwam naar aanleiding van onze boze brief, gaf aan dat je nog wel bezwaar kon indienen in Utrecht. Uiteraard was dat zinloos en kostbaar. Ik kom tot de conclusie dat het woord “Participatie” een verboden woord in de gemeenteraad is. De raad en de wethouders zouden zich zeer diep moeten schamen.

 Henk Leber