Yu Chou, eigenaar van restaurant Onderweg langs de A6: 'We willen het 10-jarig bestaan graag vieren met onze klanten.' (Foto: Fred Rotgans)
Yu Chou, eigenaar van restaurant Onderweg langs de A6: 'We willen het 10-jarig bestaan graag vieren met onze klanten.' (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Restaurant Onderweg viert 10-jarig bestaan

ALMERE – Restaurant Onderweg bestaat tien jaar in Almere. Een mijlpaal die eigenaar Yu Chou graag wil vieren, ondanks deze nog altijd moeilijke tijden. “Wij blijven positief, al valt het niet mee”, vertelt hij.

Ook restaurant Onderweg heeft te lijden gehad onder de coronamaatregelen en de huidige krapte op de arbeidsmarkt. “Het is momenteel heel moeilijk om voldoende personeel te vinden, vooral vakmensen zijn schaars”, vertelt Yu. “Bovendien is het een economisch onzekere tijd, waarin we worden geconfronteerd met hogere lasten. Ook zijn we sinds de verbreding van de A6 minder goed zichtbaar en lastiger te bereiken. Onze vaste klanten weten ons gelukkig nog altijd te vinden.”

All you can eat-concept

Onderweg is een wereldrestaurant, met een grote diversiteit aan gerechten uit alle windstreken. “Toen wij tien jaar geleden van start gingen waren wij de eerste van Flevoland, en een van de eersten in Nederland met een dergelijk all you can eat-buffet. Wij willen dit concept graag verder ontwikkelen. Bij het oprichten van dit restaurant hadden wij rekening gehouden van de veranderde marktomstandigheden, mede hierdoor kunnen we onze keuken gemakkelijk aanpassen en snel inspelen op de huidige trends en marktomstandigheden."

Yu geeft wel aan dat de bereikbaarheid van Onderweg in de nabije toekomst een stuk verbeterd dient te worden. "Wij willen namelijk graag weer onze gasten welkomen uit Dronten, Swifterbant, Urk, Zeewolde, Amersfoort, Hilversum, Huizen en Blaricum etcetera."

Veelzijdig assortiment

De ondernemer had gehoopt op meer aanloop van Floriadebezoekers, maar dat valt wat tegen. “De Floriade heeft natuurlijk zelf ook eetgelegenheden. We hebben wel medewerkers van Floriade te eten gehad. Mensen van de internationale paviljoens, zoals Japan en Thailand, waren positief verrast door ons veelzijdige assortiment”, vertelt hij. “We doen in elk geval wat we kunnen en willen ons 10-jarig bestaan toch niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Wij willen onze klanten dan ook graag bedanken met een feestelijke actie ter gelegenheid van dit jubileum.”