Afbeelding

Gouden Haas komt met tweede podcastserie De Groene Kliniek

Algemeen

Gouden Haas komt met tweede podcastserie De Groene Kliniek 

ALMERE - Na het beproefde recept van de eerste reeks komt het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas nu met een tweede seizoen van de podcastserie De Groene Kliniek. In deze theatrale podcastserie, die luistert als een hoorspel, wordt het hoofdpersonage opgenomen in dit denkbeeldige rustoord en behandeld voor aandoeningen en gevoelens die samenhangen met klimaatverandering. 

In de kliniek gaat de hoofdpersoon op consult bij deskundigen, die voor de gelegenheid rollen aannemen van behandelaars en therapeuten. In het tweede seizoen van De Groene Kliniek wordt hoofdpersoon Capiten acuut opgenomen in het gasthuis voor zijn verslaving aan olie en groei. Via Capiten komt de luisteraar vanuit verschillende perspectieven meer te weten over de olieverslaving die het Westen teistert en men kan zelf actief meedoen aan de (denk)oefeningen die Capiten tijdens zijn behandeling krijgt aangereikt. 

Voorstelling Kaapdiegoeiekoop

De Groene Kliniek wordt door Gouden Haas ontwikkeld als contextprogramma bij de voorstelling Kaapdiegoeiekoop; een coproductie met Silbersee, Slagwerk Den Haag en Consensus Vocalis. In deze voorstelling volgt het publiek Capiten, die al ruim 400 jaar de wereldzeeën bevaart met vervuilde olie waar men in het Westen vanaf wil, maar waar op het Afrikaans continent nog steeds een markt voor is. Zolang er vraag is, pakt hij zijn portie, zonder gewetenswroeging. Wanneer zijn vrouw een kind verwacht, krijgt de toekomst van de planeet ineens een ander belang en kan hij gewin geen voorrang meer geven boven moraal. 

De podcastserie De Groene Kliniek gaat verder waar het verhaal van de voorstelling ophoudt. Aflevering # 1 De Opname is nu te beluisteren op de meest populaire podcastplatformen. Afleveringen #2 en #3 volgen in juni en juli van dit jaar. Kijk voor het hele overzicht op goudenhaas.nl/podcast

Kaapdiegoeiekoop is van 25 mei t/m 5 juni te bezoeken op het Karavaan Festival en van 10 t/m 19 juni op Oerol. Voor meer informatie en tickets: goudenhaas.nl/kaapdiegoeiekoop