Quick Rentals levert gratis pompwagens en heftrucks om spullen van de beursvloer naar de vrachtwagens van Zending over Grenzen te vervoeren. (Foto: aangeleverd)
Quick Rentals levert gratis pompwagens en heftrucks om spullen van de beursvloer naar de vrachtwagens van Zending over Grenzen te vervoeren. (Foto: aangeleverd)

Zending over Grenzen en Quick Rentals slaan handen ineen

Algemeen

Hulporganisatie Zending over Grenzen uit Almere mag op 1 juni na afloop van de PLMA-beurs in de RAI voor de 24e keer de producten ophalen die door standhouders achtergelaten worden. Een deel van deze producten wordt uitgedeeld aan minimahuishoudens in Almere, het andere deel gaat naar Oost-Europa, het werkgebied van Zending over Grenzen. 

Hulp van vrijwilligers en betrokken partijen maken deze actie mogelijk. Quick Rentals B.V. in Almere is zo’n betrokken partij. Zij verhuren, verkopen en verzorgen de service op alle merken interne transportmiddelen en leveren nu gratis pompwagens en heftrucks om de spullen van de beursvloer naar de vrachtwagens te vervoeren. 

Quick Rentals

Voor eigenaar Marco de Jager is het heel normaal dat je af en toe iets voor ander doet. Zijn bedrijf Quick Rentals is ook maatschappelijk betrokken bij andere lokale partijen in Almere, zoals sportclubs, gehandicaptenzorg en diverse evenementen. Toen de vraag kwam of zij Zending over Grenzen wilden sponsoren, hoefde De Jager daar niet lang over na te denken. Juist in deze tijd staat hij meer stil bij het feit dat we elkaar nodig hebben en dat we elkaar moeten helpen.

Vitamine ‘R’

Voor De Jager is de relatie met zijn klanten prioriteit nummer één en daarna komt pas de commerciële kant. Hij geeft dit zelf de toepasselijke naam ‘Vitamine R’, waarbij de R voor relatie staat. “Als je investeert in de relatie, levert dat voor beide partijen veel meer op. Iedere onderneming is in feite een onderneming zoals die van jou, dus wat dat betreft zijn we allemaal gelijk. Op basis van dat gemeenschappelijke uitgangspunt, kun je een relatie opbouwen waarbij je elkaar ook kunt helpen.”