(Foto: Laurens Morel)
(Foto: Laurens Morel)

Optimist on Tour meert aan in Almere tijdens Dutch Water Week

Sport

ALMERE - Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen volgende week hun hart ophalen. Optimist on Tour komt tijdens de Dutch Water Week van 31 mei tot en met 5 juni naar Almere. Bij het Weerwater Cablepark aan het Bergsmapad kunnen kinderen gratis watersporten en leren zij bovendien veel over water.

Optimist on Tour Almere is een samenwerking tussen gemeente Almere, het Watersportverbond en haar partners. Basisschoolkinderen tussen 8 en 12 jaar komen van 31 mei tot en met 3 juni tijdens schooldagen langs met hun klas om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat ze nodig hebben is een zwemdiploma A. 

4 en 5 juni

Daarna is de Optimist on tour voor iedereen. Elke dag na school kunnen alle kinderen met zwemdiploma A van 15.00 tot 18.00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis kennismaken met watersport. Op 4 en 5 juni kunnen kinderen de hele dag gratis het water op. Eerst krijgen zij theorieles op de kant. Daarna gaan ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Inschrijven voor Optimist on Tour kan ter plekke of via de website optimistontour.nl

Professor in het Waterlab

Naast Optimist on Tour kunnen kinderen aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Zij veranderen ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken?

Dutch Water Week 

Optimist on Tour Almere Stad wordt georganiseerd in het kader van de Dutch Water Week. Dit nieuwe evenement vindt plaats van 27 mei tot en met 5 juni in de zuidelijke kom van het IJsselmeer tussen Almere, Lelystad, Amsterdam en Muiden. Tijdens de Dutch Water Week komt de watersport in de volle breedte samen. Meer over Dutch Water Week is te vinden op www.dutchwaterweek.com