(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) Aytunc Oylum

AP/OPA, Forum en BIJ1 willen steun voor wooncoöperaties bewoners

Algemeen

ALMERE - De fracties van AP/OPA, Forum en BIJ1 willen dat het college grote medewerking gaat geven aan wooncoöperaties zoals het project de Binnenhaven in Almere Haven, maar ook aan andere coöperatieve initiatieven van bewoners, zoals bijvoorbeeld Knarrenhoven voor ouderen.

Door Robert Mienstra

De partijen vinden dat dergelijke bewoners-initiatieven positief bijdragen aan het oplossen van de woningnood. ‘De gemeente Almere ondersteunt de bestaande corporaties op allerlei wijzen, bijvoorbeeld bij aankoop van grond.’
Landelijk zijn bewoners-coöperaties een succes. ‘Andere gemeenten, waaronder Amsterdam geven al steun aan vergelijkbare initiatieven met fondsen, al dan niet als lening’, schrijven de partijen in een motie.

De Binnenhaven

‘De vertegenwoordigers van het initiatief Wooncoöperatie De Binnenhaven hebben aangeven dat er een gat van 150.000 euro bestaat tussen de door het gemeentelijk grondbedrijf gevraagde grondprijs en de financiële draagkracht van het project’, staat er in de motie van de partijen. Zij willen dat het college aan het project een subsidie toekent vanuit de algemene reserve zoals die door de wethouder Financiën bekend werd gemaakt in de raadsvergadering op 21 april bij de presentatie van de jaarrekening 2021, zodat er een sluitende begroting ontstaat.

De moties van AP/OPA, Forum voor Democratie en BIJ1 worden in de gemeenteraad van 2 juni besproken vanaf 19.00 uur in de raadszaal.