Surfer Kiran Badloe is ambassadeur van Clean up on Tour.
Surfer Kiran Badloe is ambassadeur van Clean up on Tour.

Leren suppen én water schoonmaken tijdens Clean up on Tour

Sport

ALMERE - Niet alleen leren suppen, maar ook de natuur een beetje schoner maken? Dat kan op 4 juni als de Clean up on Tour Almere aandoet. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich gratis inschrijven via cleanupontour.nl. 

Op elke locatie vindt een ochtend- en een middagsessie plaats. Na een korte SUP instructie van een professionele instructeur, gaan de deelnemers twee uur het water op om daar het afval uit te halen. Aan wal wordt het afval verzameld en gewogen. Aan het einde van elke tour wordt de totale hoeveelheid afval gewogen. Zo ontstaat er een ranking van het totaal opgehaalde afval per locatie per team. Aan het einde van het seizoen, tijdens de World Clean Up Day op 17 september 2022, wordt de afsluitende Clean up on Tour in Sneek gehouden. Daar wordt  symbolisch het winnende team dat het meeste afval heeft opgehaald, bekend gemaakt. 

Kiran Badloe ambassadeur

Surfer Kiran Badloe, gouden medaillewinnaar in Tokio, heeft zich als ambassadeur aan Clean up on Tour verbonden: “Als sporter op het water kom ik enorm veel afval tegen. Ik heb me dan ook met hart en ziel aan dit initiatief verbonden en waar mijn schema het toelaat sup ik mee.” Zie ook de video onder dit artikel. 

Locatie en inschrijven

Iedereen van 18 jaar en ouder met zwemdiploma, kan zich inschrijven voor dit gratis evenement op cleanupontour.nl. De ochtend sessie is van 10.00-12.00 uur en de middagsessie is van 14.00-16.00 uur. De vertrekplaats is op de Amsterdamweg 1, Almere. The Future is WaterClean up on Tour maakt onderdeel uit van de missie van het Watersportverbond “The Future is Water”. Hiermee wil het Watersportverbond samen met partner Allianz Benelux middels de watersport een bijdrage leveren aan het veiligstellen van de toekomst van onze wateren. 

Dutch Waterweek

De Clean up on Tour Almere vindt plaats tijdens de Dutch Water Week die wordt gehouden tot met 5 juni. Dit is een evenement waarbij de watersport in de volle breedte samenkomt. De kern van het evenement is de Allianz Regatta, een internationale zeilwedstrijd voor de top van de wereld in de olympische klassen en voor een bredere groep zeilers in zeven niet-olympische klassen. Kijk voor het volledige programma op dutchwaterweek.com