Leger des Heils en Donut Worry Be Happy zetten traditie voort

Geluksmoment op Nationale Donutdag

ALMERE - Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy organiseren op vrijdag 3 juni opnieuw de Nationale Donutdag. Ook dit jaar koppelen de organisaties traditie aan het beleven van een geluksmomentje. Belangrijkste doel daarbij: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils, zo ook in Almere. 

De Nationale Donutdag wordt ook in Almere gevierd, op de locaties van Bij Bosshardt Almere aan de Moskoustraat 18 en het Leger des Heils Almere aan de Pianoweg 117. Iedereen kan daar gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen.

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de Nationale Donutdag sluit het Leger des Heils aan bij deze traditie in samenwerking met producent Donut Worry Be Happy. Samen delen staat daarbij centreel. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.

Historie

De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes'.  Meer informatie: www.legerdesheils.nl/donutdag.