(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Kom in de Kas en beleef de glastuinbouw

BUITENVAART - Telers van bloemen, planten en groenten open op zaterdag 11 en zondag 12 juni weer de deuren van hun kassen voor het publiek. Ook op de Buitenvaart in Almere zijn bezoekers welkom tijdens 'Kom in de Kas'. 

In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas kan iedereen in de kassen komen kijken hoe alles in zijn werk gaat. Op de Buitenvaart in Almere zetten zeven bedrijven de deuren open op 11 en 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Gastvrije tuinders

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Regio Almere – Buitenvaart is het grootst binnenstedelijke tuinbouwgebied van Nederland. Een breed scala aan bedrijven doet mee; van rozen en kersen, tot tuinplanten, eenjarige en vaste planten. Heel bijzonder en de moeite waard zijn Onze Volkstuinen in de kas. Dit is inmiddels een soort familiebedrijf geworden, want samen met alle tuinders in de kas vormen ze een grote familie die de passie voor tuinieren en lekkere biologisch groenten delen. En bij het Kersenboertje is een heuse kersenboomgaard in de kas te zien. Het gebied richt zich meer en meer op de verbinding met stad en tuinbouw, de consument kan bij de kweker inkopen.

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staande kwekers klaar om alle vragen te beantwoorden. Een ballonenclown gaat de kinderen vermaken.

Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Dit jaar rijdt er geen pendelbus. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.