Het Amsterdams Andalusisch Orkest geeft ook een concert. (Foto: aangeleverd)
Het Amsterdams Andalusisch Orkest geeft ook een concert. (Foto: aangeleverd)

Growing Music wordt dit jaar één groots festivalweekend

OOSTERWOLD – Het muziekfestival Growing Music in Oosterwold krijgt dit jaar een andere opzet. De vorige twee edities waren verdeeld over meerdere weekenden, maar dit keer wordt het één groots festivalweekend op zaterdag 10 en zondag 11 september. “Zo was het festival oorspronkelijk ook bedoeld. Vanwege corona hebben we de afgelopen twee jaar voor meer spreiding gekozen, maar nu hopen we er gewoon weer volle bak tegenaan te kunnen”, aldus initiatiefnemer Egon Kracht.

Door Petra Onderwater

Growing Music is bedoeld om mensen te verrassen, te verbinden en te inspireren. “We trappen het festival af met een nieuw onderdeel: Growing Music on Tour. Een muziekfietstour waarbij het publiek kan kennismaken met Oosterwold en getrakteerd wordt op mini-concerten in tuinen en woonkamers”, aldus Kracht. 

FlevoEnsemble

Het FlevoEnsemble – in 2020 speciaal opgericht voor Growing Music – zal dan in de koeienstal van stadsboer Tom tevens het startschot geven voor het festival. “Het FlevoEnsemble, dat grotendeels bestaat uit Oosterwoldse professionele musici, is onlosmakelijk met dit festival verbonden en mag dan ook niet ontbreken.” 

Growing Music Productie 2022

In navolging van de opera #66 in 2021 wordt er ook dit jaar een speciale Growing Music Productie gemaakt. Dit keer is dat ‘Via Brecht’. “Deze productie gaat in zeven stappen langs het leven en werk van Bertolt Brecht, de eigenzinnige Duitse schrijver uit de eerste helft van de vorige eeuw die veel samenwerkte met componisten Hanns Eisler en Kurt Weill." Via Brecht wordt uitgevoerd door vier zanger/acteurs en het FlevoEnsemble. Naast teksten van Brecht zijn er nieuwe teksten geschreven door Michiel Westbeek en getoonzet door Egon Kracht.

Wekdienst en meesterlijk slot

Zondagochtend 11 september begint het festival om 11.00 uur met een ‘Wekdienst' in de koeienstal Vliervelden. Een koffieconcert op de zondagochtend met gregoriaanse gezangen, een pianotrio en een spreekstalmeester, door Wishfull Singing, het Erasmus Trio en Ruben van Gogh. 

Het festival wordt zondagmiddag afgesloten met 3 X Meesterlijk in de koeienstal. "Drie meesterlijke concerten met onder meer jazz en wereldmuziek. Fay Claassen presenteert Portraits of Chet Baker, het Amsterdams Andalusisch Orkest treedt op en er is een verrassingsconcert.”

Kaartverkoop gestart

Losse kaarten, passe-partouts en vouchers voor maaltijden tussendoor zijn te koop via growingmusic.com.