Afbeelding

Eerste Innovatiefestival van Flevoland in bibliotheek Almere

ALMERE - In De Nieuwe Bibliotheek Stad vindt donderdag 23 juni het allereerste Innovatiefestival plaats. Het wordt een middag waar de bibliotheek samen met haar partners op zoek gaat naar kansrijke innovaties. Dat kan bijvoorbeeld een activiteit zijn waarbij de locatie van de bibliotheek wordt ingezet of een project waarbij kennis en expertise van de bibliotheek wordt benut. 

De Nieuwe Bibliotheek, FlevoMeer Bibliotheek, Bibliotheeknetwerk Flevoland werken voor de provincie Flevoland samen op het gebied van innovatie. Met de oprichting van een Innovatieteam is de maatschappelijke impact van de eigentijdse bibliotheek vergroot en de dienstverlening online en offline verbeterd en vernieuwd. Belangrijke thema’s zijn de aanpak van laaggeletterdheid, participatie in de informatiesamenleving en een leven lang ontwikkelen. Om maatschappelijke impact te creëren, ontwikkelt de Nieuwe Bibliotheek we veel projecten samen met partners. Om nog meer impact te realiseren voor het eerst het gratis Innovatiefestival georganiseerd. Het festival wordt geopend door gedeputeerde Michiel Rijsberman van de provincie Flevoland en door de directeur van De Nieuwe Bibliotheek, Annerie Brenninkmeijer.

Maatschappelijke thema’s

Tijdens het festival wordt meer verteld over het provinciale Innovatieprogramma van de bibliotheken en over de innovaties die daaruit zijn voortgekomen. Er wordt meegedacht over innovatieve oplossingen voor de volgende maatschappelijke opgaven en thema’s: Bevorderen van geletterdheid en leesplezier, Digitale inclusie en een Leven lang ontwikkelen. Uiteindelijk doel is: kennismaken, innovatieve plannen bedenken en delen, netwerken en op vernieuwende wijze samenwerken.

Geïnteresseerden die hier (gratis) bij aanwezig willen zijn (fysiek of online) kunnen zich opgeven via www.denieuwebibliotheek.nl/aanmelden-innovatiefestival. Het aantal plekken is beperkt. Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om 15.45 uur met een ideeënpitch en afsluitende borrel.