(Foto: Maarten Feenstra)
(Foto: Maarten Feenstra)

Festival Spot bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

OOSTVAARDERS - Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders presenteert op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) het nieuwe jaarprogramma tijdens Festival Spot.

Het festival vindt plaats rond Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, als een soort proeftuin van het jaarprogramma met verschillende activiteiten en belevenissen. Zo kunnen bezoekers vast zien wat er allemaal komen gaat dat jaar. Liefhebbers kunnen kiezen uit tal van activiteiten op dit vrij toegankelijke evenement. Er zijn excursies en kinderactiviteiten zoals waterbeestjes vangen, vogelhuisjes timmeren, modderschilderen, schminken, hoepelen of Twister XL. Voor volwassenen is er onder andere een workshop vogelfotografie, yoga, zonnetelescoop, kunstproject ‘Het groot Nederlands Stadsbos’ en VR films. Verder zijn er stands met informatie en een ‘pretkok’. 

Aandacht voor duurzaamheid

Er is dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid. De Broke Ass Millionaires komen met een kledingrek vol tweedehands kleding om het publiek ter plekke te her-stylen. Daarna kunnen bezoekers in de photobooth op de foto met hun nieuwe look. Straattheater-duo Hout & Hout beweegt zich voort op wind- en zonne-energie en hun eco-mobiel. Verder kunnen bezoekers zomaar worden geknuffeld door een boom. 

Naast het uitgebreide activiteitenprogramma is er een terras van Paviljoen de Oostvaarders en zijn er zitzakken met live akoestische muziek. Het festival is gratis toegankelijk. Voor een deel van de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, dit kan worden betaald met een strippenkaart. 

Kijk voor meer informatie op www.ovpalmere.nl.