Sienna Boelens werkt een training af. (Foto: Line Drive Captures/ Wouter van Atten)
Sienna Boelens werkt een training af. (Foto: Line Drive Captures/ Wouter van Atten)

Toppers van de toekomst: Sienna Boelens (softbal)

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: softbalster Sienna Boelens.

Wat doe je als je als zesjarige met veel plezier gaat dansen maar tijdens een BeeBall toernooi voor basisscholen bij Baseball & Softball Club (BSC) Almere terecht komt? Voor Sienna Boelens was dat in eerste instantie een lastige keuze en heeft ze het dansen een paar jaar gecombineerd met softball. Toen ze elf was heeft ze de knoop doorgehakt en is ze alleen met softbal verder gegaan. Het is niet zo dat het haar allemaal aan komt waaien: “Ik train één keer per week in Almere bij BSC Almere en speel hier ook competitie mee (U21 1e klasse dubbels). Daarnaast train ik drie keer in de week bij RTC Scimitars, dat is de Baseball & Softball Academy voor Midden Nederland. Zij organiseren wedstrijden tegen buitenlandse teams en doen mee met buitenlandse toernooien”, vertelt Sienna. En daar blijft het niet bij. “Ik ben onlangs geselecteerd voor het Talent TeamNL programma, voorheen het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). Hiervoor ga ik vanaf augustus op kamers in Amsterdam, zodat ik het drukke sportprogramma kan combineren met school. In de wintermaanden ga ik negen keer per week trainen omdat er dan geen competitie is”.

Leuke dingen

Dat vele trainen heeft wel als gevolg dat Sienna niet veel tijd overhoudt voor een bijbaantje of om met haar vriendinnen af te spreken. Het scheelt dat haar vriendinnen ook haar teamgenoten bij Scimitars en BSC Almere zijn, met allemaal dezelfde drive. “Wij doen samen best veel leuke dingen, maar houden wel altijd rekening met onze sport”.
Deze stoere softbalster droomt van een softbalcarrière in Amerika en zou dan ook heel graag een dagje willen ruilen met een collegespeelster daar. “Ik doe heel erg mijn best om te laten zien wat ik kan en hoop ooit als pitcher in de hoogste damesklasse te mogen spelen, geselecteerd te worden voor het Nederlands Team en uiteindelijk in Amerika te kunnen spelen”, aldus het ambitieuze sporttalent.