(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Alex Bor pokerkampioen van Almere

ALMERE - Alex Bor is pokerkampioen van Almere geworden tijdens het pokerkampioenschap van Almere. In totaal kwamen er 67 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Naast de trofee die hij ontving, kwalificeerde Bor zich voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Deze finale wordt in juli gespeeld. Maar niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales of kwartfinales. Naast Bor, die een finale ticket krijgt, is een halve finaleplaats weggelegd voor de nummer 2, René Krol. Dat geldt ook voor nummer 3: David van der Blom.
Tijdens de landelijke finale strijden de spelers om de beste amateur pokeraar van Nederland te worden. De winnaar mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Nederland’ dragen en laat daarmee naar schatting zo’n 40.000 deelnemers achter zich.