Goede prestaties van de vrouwen bij de Tri Almere (Foto: aangeleverd)
Goede prestaties van de vrouwen bij de Tri Almere (Foto: aangeleverd)

Triathlonvereniging Almere in de prijzen bij thuiswedstrijd

ALMERE -  Veel leden van triathlonvereniging Almere deden afgelopen zaterdag mee aan Tri Almere. Onder lastige omstandigheden, het was fris en waaide flink, werden er diverse podiumplaatsen behaald.

In de categorie Vrouwen 30-39 ging de winst naar Viki Stelma-Boviatsis. Zij deed 2:24:05 uur over 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Ingrid Boot-de Groot werd op dezelfde afstand eerste in de categorie Vrouwen 50-59 en Beau Visser werd derde in de categorie Mannen 30-39. Ayla Stobbe behaalde de eerste plaats in de categorie Vrouwen 23-29 op het onderdeel sprint (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen). Vincent de Boer was de snelste op de sprint in de categorie Mannen onder de 23. Bij de Sprint Rookies werd Evi Kruijer tweede in de categorie Vrouwen 23-29 en Sanne Verhoork eerste in de categorie Vrouwen 30-39. Bij de Junior Challenge (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen) was er met Jesse Hougardy, Björn Engel en Steven Koenis een volledig Almeers podium bij de jongens en Liv Sleeuwenhoek stond op de hoogste trede bij de meisjes. Oliver Huizenga werd tweede bij Junior Challenge Basisscholen.
De dag werd afgesloten met winst in zowel de eredivisie (Romy Spoelder, Ilona Eversdijk en Silke de Wolde) als eerste divisie (Lesley Dreyling, Sharon Zuijdervliet, Corine Nelen en Daniëlle Spoelder) van de teamcompetities.