De Hulk. (Archieffoto: Marco Overeem)
De Hulk. (Archieffoto: Marco Overeem) Almere DEZE WEEK

Veel huurdersklachten in gebouw De Hulk

Wonen

HAVEN CENTRUM - Lekkage, een muizenplaag, geluidsoverlast, lauw of gloeiendheet douchewater, niet te regelen vloerverwarming, scheuren in muren en een kapotte intercom. En bij storm giert de wind door de systeemplafonds en waait en druppelt het ook in de woonkamer. De bewoners van gebouw De Hulk in Haven hebben flink wat klachten. 

De Hulk, aan de Haak in Haven, is een historisch gebouw dat meerdere functies heeft gehad. Het was het eerste kantoorgebouw in Almere, van waaruit de stad werd ontworpen en aangelegd. In 2013 werd het pand geschikt gemaakt voor bewoning. Bij de hulpdienst van de politieke partij SP kwamen de laatste tijd veel klachten binnen van huurders. De partij deed vervolgens een inventarisatie onder alle bewoners. De helft van de 27 huurders noteerde op het klachtenformulier unaniem langdurige klachten. “Gelukkig zijn er ook enkele huurders die geen klachten hebben, maar het beeld dat we tot nu toe hebben, is ronduit schokkend”, zegt raadslid Eibert Draisma van de SP. 

Rapport

De partij zal de klachten bundelen tot een rapport dat ze samen met een bewonersdelegatie zal aanbieden aan de Alliantie. Hiermee zet zij druk op de Alliantie om de klachten serieus te nemen en zo spoedig mogelijk te verhelpen. Eibert Draisma: “Zolang dat niet gebeurt eisen we dat de Alliantie afziet van de huurverhoging van 1 juli”.