Jo Quail. (Foto: Simon Kallas)
Jo Quail. (Foto: Simon Kallas)

Celliste Jo Quail geeft concerten op drie locaties in Almere

Uit

ALMERE - De internationaal befaamde celliste en componiste Jo Quail komt deze maand naar Almere met drie heel verschillende concerten, verspreid over drie dagen en drie locaties in Almere: Goede Rede Concerten, poppodium De Meester en Kunstlinie. 

Zowel solo als met band of in samenwerking met koor en orkest voelt Jo Quail zich thuis op het podium. Deze internationaal geprezen Londense componist en muzikant kent haar instrument (de cello en elektrische cello) als geen ander. Haar spel varieert enorm en gaat over diverse muziekgrenzen heen, daardoor heeft ze fans die van hedendaagse klassieke muziek houden, maar scoort ze ook bij liefhebbers van post rock, metal en elektronica. Een bijzondere musicus die op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni drie bijzondere concerten zal geven in Almere.

Goede Rede

Op vrijdagavond 24 juni wordt het weekend vol cellomuziek afgetrapt bij Goede Rede Concerten in Almere Haven. Jo Quail zal daar het werk van haar album Five Incantations spelen, waarmee ze een nieuw universum voor de luisteraar schept. De muziek van dit programma gaat over aarde en lucht, water en vuur en zoveel meer. 

De Meester en Kunstlinie

Op zaterdag 25 juni treedt zij op in poppodium De Meester aan de Rentmeesterstraat en op zondagmiddag staat zij met twee cello’s in Kunstlinie, steeds met een ander repertoire. 

Kaarten voor het concert op vrijdag 24 juni en passe-partouts voor alle drie de concerten zijn beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl, www.demeesteralmere.nl en www.kunstlinie.nl