Zaeim en zijn zus Honor gingen samen met de politie op boevenjacht. (Foto: aangeleverd)
Zaeim en zijn zus Honor gingen samen met de politie op boevenjacht. (Foto: aangeleverd)

Opkikkerdag vol verrassingen voor Zaeim (3)

Algemeen

ALMERE - Zaeim uit Almere beleefde vorige week samen met de rest van zijn gezin een welverdiende Opkikkerdag. Zaeim (3), zijn zus Honor (7) en hun ouders Undina en Clayton stond een dag vol verrassingen te wachten. “Het was geweldig! De kinderen hebben echt genoten”, vertelt moeder Undina.

Het doel van deze Opkikkerdag was om het gezin alle zorgen even te laten vergeten en volop te genieten. Zaeim heeft namelijk sikkelcelziekte. “Dat is een ziekte waarbij de rode bloedcellen als het ware worden vernietigd, waardoor eigenlijk chronische bloedarmoede ontstaat”, legt zijn moeder uit. Dit heeft veel impact op zijn jonge leven, maar ook op dat van het gezin. Er was daarom een programma samengesteld met verschillende unieke activiteiten voor het hele gezin.

In het zonnetje

“De activiteiten waren echt afgestemd op wat Zaeim en zijn zus leuk zouden vinden. Het was fijn om samen zo bezig te zijn en als gezin echt in het zonnetje te worden gezet”, vertelt Undina. “Het was allemaal heel goed georganiseerd. Zij namen alle zorg voor de kinderen op zich, zodat wij als ouders in alle rust konden genieten. Zij begrepen dat wij het als ouders ook heel zwaar hebben en dat deed ons goed. Op zo’n dag als deze voel je je niet alleen.”

Hoogtepunt

Zaeim begon zijn Opkikkerdag als een echte ster op het podium. Na een daverend applaus was het tijd om samen te gaan koken. Vervolgens werd het gezin met een koninklijke koets naar het Opkikker-paleis gebracht, waar ze even konden ontspannen. Daarna was het weer tijd voor actie en gingen ze met de politie op boevenjacht. Na de boef in de boeien te hebben geslagen, eindigden ze de dag letterlijk met een hoogtepunt en gingen ze vliegen in een helikopter. 

Opkikker zoekt collectanten

Stichting Opkikker wil zoveel mogelijk gezinnen met een ziek kind dit soort lichtpuntjes bieden, zodat ze weer de kracht vinden om door te gaan. De stichting helpt inmiddels al ruim 2000 gezinnen per jaar. Stichting Opkikker is volledig afhankelijk van donaties en organiseert daarom allerlei acties om geld in te zamelen. Zo wordt er in Almere gecollecteerd in de week van 28 augustus t/m 3 september. Wie wil meehelpen als collectant kan zich aanmelden via https://opkikker.nl/collecteweek/