Straatmuzikant Nico Scharn (Foto: aangeleverd)
Straatmuzikant Nico Scharn (Foto: aangeleverd)

Straatmuzikant kan doorspelen na parkeerboetes

Algemeen

HAVEN – Straatmuzikant Nico Scharn is blij dat hij van de gemeente een marktvergunning heeft gekregen. Scharn speelt al jarenlang gratis in Haven en Stad, maar dreigde met zijn optredens te stoppen omdat de betaald parkeerzones uitgebreid worden en hij een aantal parkeerboetes had gekregen. 

Door Marcel Beijer

“Ik speel al tientallen jaren op straat op de accordeon”, zegt Scharn. Hij doet dat gratis en geeft aan zeer kleine peuters graag een ballon weg. Elke vrijdag speelt Scharn bij supermarkt Vomar in Almere Haven en elke woensdag en zaterdag bij het Stadhuis in het centrum. “Ik heb daar veel plezier van en krijg ook altijd de duim omhoog van mensen die in het stadhuis werken”, zegt Scharn die zijn auto altijd parkeerde in de Odeonstraat, op loopafstand van het centrum. “Maar dat kost tegenwoordig geld”, treurt Scharn. “Ik ben zelf al geld kwijt, benzinegeld, geld voor de ballonnen en voor reparaties aan mijn instrument.”

Zware koffer

De muzikant besloot daarop zijn auto een stuk verderop in Golda Meirstraat te parkeren. “Dat is een heen en terug een half uur lopen met een zeer zware koffer, maar in ieder geval gratis. Maar de laatste week vlogen er ineens verkeersboetes in mijn mail van wel 66 euro. De Golda Meirstraat is ineens ook niet meer gratis. Dat kan ik gewoon niet betalen.”
Voor de muzikale Almeerder was de lol er wel af. Hij schreef een brief aan de gemeente dat hij een gratis parkeervergunning wil. “Ik speel gratis en doe zelf benzine in mijn auto en geef gratis ballonnen weg.

Marktvergunning

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Scharn niet in aanmerking komt voor een parkeervergunning. “Wel hebben we hem toegezegd dat hij een marktvergunning kan krijgen. Die kost 37 euro per jaar en daarvoor kan hij op marktdagen gratis parkeren.”
Scharn is blij met de oplossing. “Hier ging het mij om. Ik kan mijn auto nu lekker dichtbij bij het politiebureau parkeren. Daar was het mij om te doen. En 37 euro is natuurlijk niet heel duur voor een jaar.”