De voetballers luisteren naar instructies van ervaren profs (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
De voetballers luisteren naar instructies van ervaren profs (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck) lettinck

Voetballers genieten tijdens trainingskamp

Sport

ALMERE – Het was afgelopen weekend genieten voor de voetballertjes die meededen aan het trainingskamp van Team Almamy. Naast voetballes van ex-profspelers was er ook tijd voor workshops en andere spelletjes.

Het kamp is een initiatief van Hassan en Abdul Bai Kamara, die beiden betaald voetbal hebben gespeeld. Vier jaar geleden begonnen de broers met het geven van trainingen en het begeleiden van een aantal jongens in Almere Haven om deze van de straat te houden. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer jongens bij gekomen. Twee jaar geleden sloot Enrico Hernandez (Ajax-jeugd, Vitesse, Eindhoven) zich aan bij het team aan om zich fit te houden, in afwachting van een nieuwe club. Inmiddels is hij contractspeler bij Vitesse en international voor El Salvador. Naast hem doen ook betaald voetballers mee als voorbeeld voor de jonge jongens. Onder anderen Patrick Joosten (Cambuur Leeuwarden) & Sylla Sow (FC Sheffield Wednesday).

Thema

“Tijdens het trainingskamp is het de bedoeling de jongens iets bij te brengen”, zegt Hassan Bai Kamara. Afgelopen jaar was het thema ‘Slim en consistent werken/trainen’. Hierbij ging het voornamelijk om dagelijkse patronen aanleren waardoor de jongens zichzelf zowel op het veld als daarbuiten dagelijks kunnen verbeteren. Dit jaar was het thema ‘Leren winnen’. Bai Kamara: “Om dit thema over te brengen hebben we de jongens geleerd om in groepen te werken en hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zo leren zij om in groepen te werken, zelf tactiek te bepalen, rollen te verdelen en een plan met elkaar te bedenken hoe de onderlinge wedstrijd gewonnen gaat worden die we zaterdagmiddag hielden.” Daarnaast kregen de deelnemers twee workshops, mental training en financieel advies. “Leren winnen geldt namelijk niet alleen voor de sport, maar ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld het omgaan met geld”, aldus Bai Kamara.

In voorbereiding op de wedstrijd van zaterdagmiddag was er op vrijdagavond een voorbereidende training/wedstrijd, verzorgd door Almamy Footbal Consulting, het bedrijf van Abdul Bai Kamara, de broer van Hassan. Beide broers begeleidden samen een team. Na de hoofdwedstrijd werd een prijs uitgereikt voor de Ballon d’or. “Hiervoor kijken we naar deelnemer met de meest inzet en invloed.

Sponsors

De spelers hebben een geweldig weekend achter de rug. Het trainingskamp kon mede worden georganiseerd door sponsoring van de volgende bedrijven

De deelnemers tijdens de traning. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
De deelnemers tijdens de traning. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Vrijdag was de voorbereiding op de velden van FC Almere. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
De spelers kregen instructies van ervaren profvoetballers. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Het voetbalkamp is meer dan alleen sport. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Trainingsoefeningen op de velden van FC Almere (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)