Complimenten voor Gemeente

Als ik bel naar de Gemeente Almere voor een gevaarlijke situatie op paden in de Regenboogbuurt en omstreken vanwege kapot wegdek of overhangende takken/ bomen wordt zeer adequaat gereageerd door de instanties/ aannemers. Ook is me opgevallen dat de grasmaaiers vaak voor de Feestdagen een rondje doen. Dat maakt me wel blij…..Gemeente Almere. Bedankt.

Feico Gerretsen

Havenhoofd

Er was voor de bewoners en omwonenden een informatieavond met inloop in Corrosia om het ontwerpbestemmingsplan Havenhoofd en Havenkom in te zien. Met name het ontwerpplan Havenhoofd werd druk bezocht omdat de bewoners net eind vorig jaar erin geslaagd zijn om de bouw van een woontoren tegen te houden. Op de plek van het Veerhuis is in het ontwerpbestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen tot herontwikkeling van kantoor, beperkte woningbouw of een horeca bestemming.
De discussies spanden zich rond de omvang en vooral de hoogte van de te ontwikkelen locatie. De oorspronkelijke nokhoogte van het Veerhuis bedraagt 3,60 meter, terwijl in het ontwerpbestemmingsplan opeens 4,50 meter is opgenomen.
Bij het niet doorgaan van de bouw van de woontoren is door de Gemeente de bewoners van het Havenhoofd toegezegd, dat de oorspronkelijke maten, bij het door ontwikkelen van het Veerhuis, zouden worden aangehouden in een nieuw te ontwikkelen ontwerpbestemmingsplan.
De bewoners van het Havenhoofd zullen het ontwerpplan nader bestuderen. Als daar aanleiding toe is, zullen zij in overleg met de advocaat die eerder heeft geadviseerd een zienswijze indienen.

Joachim Müller

Werkelijkheid op Straat

Toen ik het artikel in ADW 06-06 over ‘Werkelijkheid op straat’ las, was ik niet blij. In korte tijd is het al de tweede organisatie die zich bezighoudt met het opvangen en begeleiden van Dak- en Thuislozen, waardoor het geld onttrokken zal worden aan de gecertificeerde instellingen, de twee Rijks- en Gemeente erkende Stichtingen in Almere, het Leger des Heils en Kwintes. Laat deze twee stichtingen zo optimaal mogelijk functioneren en zet daar alle energie en middelen op in. Dan pas zal de zwerffrequentie teruggedrongen worden, met als resultaat minder drank- en drugsgebruikers op straat. Ik vind de gebouwen voor dak- en thuislozen in Almere armzalig in vergelijking tot de gebouwen in ons land. Ik pleit, in het ‘kader van preventie’, voor gebouwen waar mensen een ‘thuisgevoelen’ krijgen. Er moet steeds meer gewerkt worden met een budget dat minder wordt, terwijl de kwaliteitseisen worden vergroot. Ik blijf me strijdbaar opstellen, omdat ik weet hoe het Effectiever kan. De Dak en –Thuislozen hadden sfeervolle gebouwen in de jaren 1980 en 1990. Deze zijn wegbezuinigd. Je zult zien dat de zwerffrequentie minder wordt en dat mensen meer tot zelfontplooiingkomen bij de juiste voorzieningen. Ook zullen er dan geen nieuwe initiatieven komen, die een beroep doen op het uiterst schrale Thuislozenbudget.Jo Bosma