Samen voor een grotere Burgerkracht

ALMERE - De Adviesraad Sociaal Domein, de gemeente Almere en het Breed Overleg Plus organiseren op dinsdag 21 juni een netwerkbijeenkomst over Burgerkracht. De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers en hun organisaties, die actief zijn in het sociale domein, zoals welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, wonen, uitkeringen.

Twee jaar heeft Corona het dagelijks leven beheerst en meerdere sporen nagelaten in de samenleving. Binnen het Sociaal Domein is dit ook duidelijk merkbaar bij het vrijwilligerswerk in het algemeen en bij de organisaties. Toch kent iedereen het belang van de inzet van vrijwilligers, bewoners, ervaringsdeskundigen. De ervaring leert dat met hun inbreng het beleid beter aansluit bij de vraag die er is.

In deze netwerkbijeenkomst wordt geoefend in het samen aanpakken van vraagstukken, om zo te ervaren hoe een oplossing tot stand komt die verder gaat dan de grenzen van regels, organisatiestructuren en financiƫn en de vraag van de burger echt beantwoordt. Het netwerk van vrijwilligers- en belangenorganisaties wordt hernieuwd en versterkt, zodat samen optrekken verbeterd wordt.

De bijeenkomst op dinsdag 21 juni is van 09.00 tot 12.30 uur In de Burgerzaal van het stadhuis. Aanmelden kan via Mirjam Gevers: mgevers@almere.nl