Twintig Havenaren geven advies over toekomstplannen

HAVEN - Twintig huishoudens kregen een uitnodiging in de brievenbus van het Havenverbond. Uit die huishoudens kan één persoon van 17 jaar of ouder Havenadviseur worden. Deze Havenadviseurs komen drie keer per jaar bij elkaar samen om advies te geven over belangrijke onderwerpen zoals wonen, parkeren, bereikbaarheid, groen of het centrum van Almere Haven.

De Havenadviseurs krijgen een speciale rol bij het concreet maken van de verdere vernieuwing van Haven. Een visie voor de toekomst werd in 2020 samen met veel Havenaren gemaakt. De komende jaren krijgt die visie nog meer handen en voeten. De Havenadviseurs is één van de manieren waarop Havenaren hieraan hun bijdrage kunnen leveren. Het advies dat de Havenadviseurs samen maken, stuurt het Havenverbond naar degene die uiteindelijk over een onderwerp een besluit gaat nemen, b.v. de gemeente of een bouwbedrijf. 

Heldoorn Eggers notarissen heeft uit iedere wijk in Haven een straat en een huisnummer geloot. Alle wijken zijn dus vertegenwoordigd in de groep Havenadviseurs. De bewoners van de gelote adressen krijgen binnenkort een brief met de uitnodiging om Havenadviseur te worden. In juni komen zij voor het eerst bij elkaar. Een deel van de Havenadviseurs wisselt na anderhalf jaar.

De uitvoering van de visie voor 2040 wordt informeel door het Havenverbond bestuurd: Almeerse Scholengroep, Ymere, de Alliantie, BIZ Promenade Haven, gemeente Almere, Leger des Heils, GGD Flevoland, Kwintes, De Schoor, GoedeStede, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale en Zorggroep Almere.
Sommige plannen werden meteen uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de Havenkom. Andere plannen, zoals de nieuwbouw op de grond van de Meergronden, worden de komende jaren concreet gemaakt. Havenaren spelen daarbij opnieuw een rol. Iedereen kan straks via www.havenhart2punt0.nl of tijdens bijeenkomsten meedenken, én de Havenadviseurs spelen een rol.