Een van de genomineerde projecten is 'De Verwondering'.
Een van de genomineerde projecten is 'De Verwondering'. femke.van.oorsouw@gmail.com

Dag van de Architectuur: T-Huis in je eigen stad

ALMERE – Zaterdag 18 juni is de Dag van Architectuur 2022 met een programma in Kunstlinie en op locaties in Almere. Het thema dit jaar is T-HUIS.

De woningnood is een onderwerp waaraan op deze dag niet voorbij wordt gegaan. Met vertegenwoordigers uit verschillende hoeken wordt hierover gesproken in de Architectuurstudio. Belangstellenden zijn welkom om mee te praten. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Hoe ziet jouw toekomstig Almere er uit? Wat is van waarde en wat is er nodig op de langere termijn? In een serie podcasts gaat inwoners en experts hierover in gesprek. De podcasts zijn bedoeld voor iedereen in Almere die zich betrokken voelt bij de gebouwde omgeving. Op de dag van de Architectuur wordt de eerste aflevering opgenomen met het thema T-Huis in je eigen stad. Wie er live bij wil zijn kan zich aanmelden via aanmelden@polderblik.nl.

Ally Art & Architectuur

Tijdens Ally Art & Architecture kan men kennismaken met het werk van wereldberoemde architecten, maar ook met de kunst die het centrum van Almere nog aantrekkelijker maakt. Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur presenteert Kunstlinie in samenwerking met Architour een reeks pop-up sculpturen, interventies en performances, gemaakt door lokale kunstenaars. Gedurende de audiotour komen tijdelijke en permanente kunstwerken tot leven.

Nieuwe architectuurexcursie

Op de Dag van Architectuur is ook de première van een nieuwe architectuurexcursie door Almere Buiten, mede mogelijk gemaakt door het Woningbouwatelier. De fietstour gaat onder meer langs de ecologische woonwijk De Buitenkans. De tocht start zaterdag om 10.00 uur vanaf Station Oostvaarders. Verzamelen op 9:45 aan de kant van de Evenaar.

Architectuurprijs

De dag van de Architectuur wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Architectuurprijs Almere 2022. Verschillende jury’s hebben gestemd op het meest bijzondere project dat de afgelopen twee jaar in Almere is gerealiseerd. Een vakjury, kinderjury en publieksjury heeft een keuze gemaakt uit de genomineerde projecten in Almere. De uitreiking is zaterdag 18 juni om 19.30 uur in de middenzaal. 

Meer informatie over het programma: https://kunstlinie.nl/dag-van-de-architectuur/